Pedri straalt bij Spaanse ploeg: 'Ik ben Koeman erg dankbaar'

Reacties

Pedri staat aan de vooravond van zijn debuut voor de Spaanse nationale ploeg. De nog altijd slechts achttienjarige middenvelder is voor het eerst opgeroepen door bondscoach Luis Enrique en de verwachting is dat hij deze week zijn eerste minuten zal maken.

Pedri straalt bij Spaanse ploeg: 'Ik ben Koeman erg dankbaar'
© Pro Shots

Afgelopen seizoen speelde Pedri nog voor Las Palmas op het tweede niveau, maar na zijn overstap naar Camp Nou ging het razendsnel. Ronald Koeman haalde hem direct vast bij het eerste elftal en gaf de tiener vanaf het begin buitengewoon veel vertrouwen. Het bood Pedri de kans om zich in een verbluffend tempo te ontwikkelen tot de sleutelspeler die hij nu al is in Catalonië. Slechts vijf ploeggenoten speelden dit seizoen meer minuten in La Liga.

Zijn oproep voor de nationale ploeg was een logisch vervolg. Bij de persconferentie van dinsdag had Pedri dan ook mooie woorden over voor Koeman. 'Hij is er voor een groot deel voor verantwoordelijk dat ik hier ben. Hij heeft vanaf de eerste dag op mij gegokt en daar ben ik hem erg dankbaar voor', sprak de jonge middenvelder.

Pedri hoopt dan ook van harte dat Koeman ook volgend seizoen voor de groep staat bij Barcelona. Het is deze week onderwerp van gesprek in de Spaanse pers. TV3 beweert zelfs dat Joan Laporta, de nieuwe voorzitter, Koeman in een meeting al heeft laten weten dat hij mag blijven. De Nederlander heeft natuurlijk ook gewoon een doorlopend contract tot medio 2022 in Camp Nou.

'Het is niet aan mij om daar een beslissing over te nemen, maar het is duidelijk dat hij een goede trainer is. Ik ben hem dankbaar en wil hem graag het vertrouwen dat hij me geeft terugbetalen', reageerde Pedri toen hij naar de toekomst van Koeman gevraagd werd. 'Op dit moment doen we het erg goed en zijn we in de race voor twee prijzen', zegt Pedri.

'Maar ik moet me deze week focussen op het nationale elftal', stelt de middenvelder. Hij moet met Marcos Llorente, Thiago Alcântara, Sergio Canales, Koke en Fabián Ruiz strijden voor een plekje als één van de twee aanvallende middenvelders. Sergio Busquets of Rodri zal de controleur worden.

Do 25 mrt. 2021

Zo 28 mrt. 2021

Wo 31 mrt. 2021

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep B WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
8
6
1
1
15-5
+10
19
2
Zweden
8
5
0
3
12-6
+6
15
3
Griekenland
8
2
4
2
8-8
0
10
4
Georgië
8
2
1
5
6-12
-6
7
5
Kosovo
8
1
2
5
5-15
-10
5
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Een Barça-eruptie: 'Het is écht genieten van deze ploeg'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Spanje
Meer over Spanje
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.