Pedri dendert maar door: 'Minivakantie na marathonseizoen'

Reacties

Pedri speelde in het seizoen 2020/21 liefst 73 officiële wedstrijden voor Barcelona en Spanje, maar een lange vakantie zit er volgens Spaanse media niet in voor de middenvelder. Het achttienjarige talent zou zich nog geen week na de finale op de Olympisch Spelen alweer gaan melden op het trainingsveld bij Barça.

Pedri dendert maar door: 'Minivakantie na marathonseizoen'
© Pro Shots

Met de olympische voetbalploeg van Spanje stond Pedri afgelopen zaterdag nog 120 minuten op het veld in de verloren finale tegen Brazilië (2-1). De middenvelder, die vorig seizoen in competitieverband één duel miste bij Barça, kwam eerder deze zomer ook uit in alle EK-wedstrijden van Spanje, dat in de halve finales werd uitgeschakeld door Europees kampioen Italië.

Veel tijd om bij te komen van het marathonseizoen heeft Pedri naar verluidt niet. Spaanse media melden dat hij deze week weer aansluit bij Barcelona. Ronald Koeman start het nieuwe seizoen in La Liga zondag met een thuiswedstrijd tegen Real Sociedad. Koeman liet Pedri vorig jaar september op zeventienjarige leeftijd debuteren bij Barça, waarna zijn indrukwekkende serie duels van start ging.

Opvallend genoeg beklaagde Koeman zich voor de Olympische Spelen nog over het feit dat Pedri zwaar belast werd door de Spaanse bond en een vakantie verdiende. 'We hebben het maximale vertrouwen in Pedri en er zijn hoge verwachtingen voor het nieuwe seizoen. Het is belangrijk dat jonge spelers zien dat ze bij een club zitten waar ze kansen krijgen. Maar hij heeft natuurlijk wel heel veel gespeeld. We zullen hem een vakantie geven, iedere speler heeft dat nodig tijdens de vakantie', gaf Koeman in juli aan op de clubsite van Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.