Koeman belooft hoognodige pauze voor Pedri na 'seizoen zonder einde'

Reacties

Ronald Koeman heeft zich op het clubkanaal van Barcelona opnieuw beklaagd over de deelname van Pedri aan de Olympische Spelen. De middenvelder krijgt na het toernooi dan eindelijk vakantie.

Koeman belooft hoognodige pauze voor Pedri na 'seizoen zonder einde'
© Pro Shots

De achttienjarige Pedri speelde in zijn eerste seizoen voor Barcelona liefst 52 wedstrijden en maakte zoveel indruk, dat bondscoach Luis Enrique hem selecteerde voor het EK. Ook bij de Spaanse nationale ploeg werd hij een belangrijke speler: in het hele toernooi miste Pedri maar één minuut, omdat hij vlak voor de strafschoppenreeks tegen Zwitserland naar de kant werd gehaald. Door de UEFA werd het wonderkind gekozen tot het grootste talent van het EK.

Koeman hoopte dat Pedri hierna zijn rust zou kunnen gaan pakken, maar Luis de la Fuente had andere plannen: hij heeft een sterke ploeg samengesteld voor de Olympische Spelen en ook Pedri geselecteerd. De middenvelder kwam zaterdag nog als invaller binnen de lijnen in de oefenwedstrijd tegen Japan. Zo is het een seizoen zonder einde aan het worden voor de jongeling.

Koeman mopperde al eerder over het bomvolle speelschema voor Pedri, maar legt zich bij de situatie neer. 'Het is erg jammer voor ons', stelt de coach. 'We hebben het maximale vertrouwen in hem en er zijn hoge verwachtingen voor het nieuwe seizoen. Het is belangrijk dat jonge spelers zien dat ze bij een club zitten waar ze kansen krijgen. Maar hij heeft natuurlijk wel heel veel gespeeld. We zullen hem een vakantie geven, iedere speler heeft dat nodig tijdens de vakantie.'

Met het plan van Koeman is het de vraag of Pedri er bij de start van het nieuwe seizoen bij zal zijn. Het Olympische voetbaltoernooi duurt tot zaterdag 7 augustus; op die dag worden de finale en de troostfinale gespeeld. Voor Barcelona begint het seizoen in La Liga een week later, met de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad. De ploeg van Koeman speelt woensdag tegen Gimnàstic de Tarragona zijn eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe voetbaljaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.