Pedri krijgt erkenning van UEFA voor sensationeel EK-optreden

Reacties

Pedri is door de UEFA uitgeroepen tot Young Player of the Tournament. De achttienjarige Spaanse sensatie treedt in de voetsporen van Renato Sanches, die in 2016 de eerste speler was die de onderscheiding in ontvangst nam.

Pedri krijgt erkenning van UEFA voor sensationeel EK-optreden
© Pro Shots

Waar de nu 23-jarige Renato Sanches tijdens het EK 2016 op weg naar de Europese titel van Portugal een verpletterende indruk maakte als achttienjarige speler, was het vijf jaar later de beurt aan Pedri om dat te doen. De technisch begaafde middenvelder van Barcelona ontving volop lof voor zijn majestueuze spel tijdens het EK, dat voor hem en Spanje eindigde in de halve finale tegen de uiteindelijke Europees kampioen Italië.

Pedri kreeg tijdens de na penalty's verloren halve finale een 9 van VI, het hoogste cijfer dat werd uitgedeeld tijdens het EK, en is ook de best beoordeelde speler van het toernooi. Na afloop was bondscoach Luis Enrique lovend over de tienvoudig international, die pas in maart van dit jaar debuteerde als international. 'Wat Pedri heeft gedaan tijdens dit EK, op achttienjarige leeftijd, heeft nog nooit iemand gedaan op een groot eindtoernooi. Zelfs Don Andrés Iniesta niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer Pedri
Meer over Pedri
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.