Ritsu Doan zit Olympische favoriet Spanje dwars met heerlijke uithaal

Reacties

Spanje is met een erg sterke ploeg afgereisd naar Tokyo, voor de deelname aan de Olympische Spelen, en geldt als de topfavoriet voor de gouden medaille. In de oefenwedstrijd tegen gastland Japan kon Spanje zaterdag door een fraaie goal van Ritsu Doan echter niet winnen: 1-1.

Ritsu Doan zit Olympische favoriet Spanje dwars met heerlijke uithaal
© Pro Shots

Doan, die vorig seizoen door PSV aan Arminia Bielefeld verhuurd werd en na de Spelen normaal gesproken zal terugkeren naar Eindhoven, zit zichtbaar goed in zijn vel. De aanvallende middenvelder was eerder deze week al twee keer trefzeker tegen de Olympische ploeg van Honduras en zaterdag was het raak tegen Spanje. Op aangeven van Takefusa Kubo schoot Doan hard raak.

Spanje was begonnen met een sterke ploeg, met daarin onder meer Unai Simón, Pau Torres en Dani Olmo. Zij namen deze zomer ook al met Spanje deel aan het EK. Datzelfde geldt voor Pedri, die op het EK werd gekozen tot grootste talent van het toernooi en nu ook is afgereisd naar Japan. De Barcelona-parel begon op de bank en kwam in de tweede helft binnen de lijnen.

Met Pedri erbij slaagde Spanje erin de achterstand ongedaan te maken. Na goed voorbereidend werk van de invaller (en Juan Miranda) werkte Carlos Soler de 1-1 binnen. Verder kwam Spanje niet, waardoor de titelfavoriet toch teleur stelde op weg naar de Olympische Spelen. De Spanjaarden beginnen het toernooi volgende week met de groepswedstrijd tegen Egypte.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.