PEC Zwolle vindt opvolger Van den Belt in Alkmaar

Reacties

AZ-talent Zico Buurmeester speelt dit seizoen voor PEC Zwolle. De promovendus huurt de 21-jarige middenvelder voor één jaar. Buurmeester sluit per direct aan in Zwolle.

PEC Zwolle vindt opvolger Van den Belt in Alkmaar
© Pro Shots

Buurmeester tekende maandag nog een nieuw contract, dat hem tot medio 2026 aan AZ verbindt. Dinsdag bereikten de Alkmaarders een akkoord met PEC over de tijdelijke overstap van de jonge middenvelder.

Buurmeester is al tien seizoenen actief bij AZ. Via Jong AZ, waarvoor hij inmiddels 81 officiële duels in de Keuken Kampioen Divisie speelde, verdiende hij een plaats in de eerste selectie. Dat leverde hem op 5 december 2021 zijn debuut in de Eredivisie op. Sindsdien kwam Buurmeester negen keer in actie voor de formatie van hoofdtrainer Pascal Jansen. Op 25 januari van dit kalenderjaar maakte Buurmeester in het uitduel met Go Ahead Eagles zijn eerste treffer op het hoogste niveau.

In Zwolle kan Buurmeester nu meters gaan maken in de Eredivisie. Bij de promovendus vult de controleur de vacature die ontstond na het vertrek van Thomas van den Belt naar Feyenoord. Zomeraanwinst Anouar El Azzouzi kan eventueel ook op die positie uit de voeten, maar speelde bij FC Dordrecht de laatste jaren vooral achterin.

Na Kenneth Vermeer, Odysseus Velanas, Lennart Czyborra, El Azzouzi en Ferdy Druijf is Buurmeester de zesde zomerse versterking van PEC.

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer Z. Buurmeester
Meer over Z. Buurmeester
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.