PEC Zwolle verrast en huurt Nederlands talent van Borussia Dortmund

Reacties

PEC Zwolle huurt Immanuel Pherai van Borussia Dortmund, zo maken De Blauwvingers donderdagavond bekend. De deal loopt tot en met het einde van deze jaargang.

PEC Zwolle verrast en huurt Nederlands talent van Borussia Dortmund
© Pro Shots

De negentienjarige Pherai is een aanvallende middenvelder die eind vorig seizoen geregeld deel uitmaakte van de wedstrijdselectie van de Duitse topclub. Tot een Bundesliga-debuut kwam het echter nog niet. De geboren Amsterdammer speelde voor zijn komst naar BVB in 2017 bij AFC en AZ.

'Ik ben heel blij met de kans die PEC Zwolle mij geeft', zegt Pherai. 'Door hier op huurbasis te gaan spelen kan ik mij nog meer ontwikkelen. Het spelen van wedstrijden op niveau is voor mij als 19-jarige nu topprioriteit. De enthousiaste gesprekken die ik heb gevoerd met de trainer en technisch manager gaven mij het gevoel dat PEC Zwolle een concreet plan met me heeft. Het is nu aan mij om te laten zien dat de club de juiste persoon heeft aangetrokken.'

Tijdens de voorbereiding kwam Pherai regelmatig in actie bij Dortmund. 'Hij speelde onder andere mee in het oefenduel met Feyenoord, waarin hij liet zien bij een Duitse topclub mee te kunnen', laat Mike Willems, de technisch manager van PEC Zwolle, weten.

'Immanuel is een rechtspoot met een enorme drive die met snelheid, diepgang en balvaardigheid tegenstanders zijn wil oplegt. Dat type speler kunnen wij goed gebruiken. Wij gaan er dan ook vanuit dat Immanuel perfect past binnen onze huidige selectie. Het is nu zaak voor hem om speelminuten te maken en van waarde te worden voor onze club.'

Bekijk alle transfers van PEC Zwolle in ons transferoverzicht:

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer I. Pherai
Meer over I. Pherai
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.