PEC Zwolle 'verafschuwt' misdragingen van eigen supporters

Reacties

PEC Zwolle heeft in felle verwoordingen de misdragingen van haar eigen supporters veroordeeld. Een kleine groep personen zocht na de 1-2 nederlaag tegen Sparta de confrontatie op met de uitfans.

PEC Zwolle 'verafschuwt' misdragingen van eigen supporters
© Pro Shots

De sta-vakken achter het doel waren zaterdag leeg, vanwege een straf van de KNVB. Een deel van de fanatieke achterban zat daarom aan de andere kant van het stadion, naast het uitvak. Daar liep het na het eindsignaal uit de hand. Een groep personen probeerde het hek over te klimmen om de fysieke confrontatie met de Sparta-supporters aan te gaan.

PEC reageert zondag in een statement. 'Zaterdagavond heeft een groep personen zich rondom het uitvak ernstig misdragen. Direct na het eindsignaal werd door deze personen overduidelijk de confrontatie gezocht met de supporters van de tegenstander', schrijft de club.

'PEC Zwolle verafschuwt de gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld en stelt alles in het werk om de personen die zich hierbij ernstig hebben misdragen - en de club en duizenden goedwillende supporters in een kwaad daglicht hebben gezet - verantwoordelijk te houden voor hun daden en hierbij hard te straffen', aldus het statement.

'Zaterdagavond is er door onze veiligheidsorganisatie direct gestart met het onderzoek naar de misstanden. Daarbij is de eerste stap altijd het analyseren van de videobeelden die uiteraard gemaakt zijn', laat de club weten.

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.