Sparta rekent bij terugkeer van PEC af met openingsronde-vloek

Reacties

Sparta Rotterdam heeft zaterdag nieuwkomer PEC Zwolle verslagen: 1-2. Daarmee kwam er een einde aan een merkwaardige reeks voor de oudste profclub van Nederland, die in 1987 (!) voor het laatst zijn eerste duel in een Eredivisie-seizoen won.

Sparta rekent bij terugkeer van PEC af met openingsronde-vloek
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 2
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Sparta beleefde in het afgelopen seizoen een waar droomjaar, dat eindigde in de finale van de play-offs om Europees voetbal. De supporters vreesden hierna voor een leegloop, maar die is vooralsnog uitgebleven. Wel moesten de backposities opnieuw ingevuld worden. De van RKC Waalwijk overgekomen Saïd Bakari startte tegen PEC als rechtervleugelverdediger en had een hoofdrol in de Spartaanse openingstreffer, die viel na een klein kwartier.

Bakari draaide op rechts zijn tegenstander, Bart van Hintum, dol. Hij haalde de achterlijn en gaf de bal voor op Tobias Lauritsen, waarna Sam Kersten bij een poging de Noor dwars te zitten een eigen goal maakte. PEC moest in de achtervolging en deed in het restant van de eerste helft niet veel onder voor zijn tegenstander. Verder dan een paar schoten van afstand kwam de thuisploeg echter niet.

© Pro Shots

In de tweede helft kreeg Pelle Clement al snel een grote kans om zijn oude club pijn te doen. De Sparta-nieuwkomer (ook hij kwam van RKC) kwam oog in oog te staan met Jasper Schendelaar, maar slaagde er niet in om de goalie te passeren. De eerste serieuze kans voor PEC-spits Ferdy Druijf viel na ruim een uur te noteren: hij schoot op het lijf van Nick Olij. De doelman stond eerder deze zomer in de belangstelling van Ajax, maar zag een droomtransfer niet doorgaan.

Na de redding op het schot van Druijf kopte Bram van Polen net naast. PEC probeerde het dus wel, maar aan de overkant scoorde Sparta. Arno Verschueren bediende Lauritsen en de Noor liet Schendelaar geen kans. De aansluitingstreffer van Lennart Thy (ex-Sparta) bracht de spanning terug, maar verder kwam PEC hierna niet. Na 25 openingsduels in de Eredivisie op rij zonder overwinning was het daarom eindelijk weer eens feest voor Sparta in de eerste speelronde. 

Volgende week wacht voor Sparta, na het vertrek van Maurice Steijn getraind door Jeroen Rijsdijk, de stadsderby met Feyenoord. Dit duel wordt gespeeld op Het Kasteel. Het PEC van de nieuwe trainer Johnny Jansen gaat dan op bezoek bij FC Twente.

PEC Zwolle Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.