PEC Zwolle strikt volgende uitblinker uit de KKD

Reacties

Anouar El Azzouzi wordt de volgende zomeraanwinst van PEC Zwolle. Als de laatste formaliteiten zijn afgerond komt de 22-jarige verdediger over van FC Dordrecht.

PEC Zwolle strikt volgende uitblinker uit de KKD
© Pro Shots

El Azzouzi speelde in de jeugd van Vitesse en NEC, voor hij in 2021 naar Dordrecht kwam. Daar debuteerde hij in het betaald voetbal als controlerende middenvelder, maar coach Michele Santoni schoof hem al snel een linie terug.

Het voorbije seizoen maakte El Azzouzi een sterke indruk op De Krommedijk. In de driemansdefensie van Dordrecht speelde hij een hoofdrol in de opbouw, als inschuivende verdediger was hij goed voor drie doelpunten en drie assists.

Daarnaast staat El Azzouzi, de tweelingbroer van Oussama El Azzouzi van Union Saint-Gilloise, verdedigend zijn mannetje. De 22-jarige verdediger had in Dordrecht nog een eenjarig contract en maakt nu dus de overstap naar Zwolle.

El Azzouzi geeft PEC meer opties, aangezien hij zowel achterin als controlerend op het middenveld kan spelen. Die posities waren dun bezet in Zwolle na het vertrek van Thomas van den Belt en Thomas Beelen naar Feyenoord.

Dost
Na Kenneth Vermeer, Odysseus Velanas en Lennart Czyborra wordt El Azzouzi de vierde zomeraanwinst van PEC. Verder oriënteren de Zwollenaren zich nog op de markt voor versterkingen. De naam van Bas Dost viel deze week. Zijn kwaliteiten worden in Zwolle gewaardeerd, maar concrete gesprekken met de 34-jarige spits zijn nog niet gevoerd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.