PEC Zwolle heeft Czyborra binnen via 'lucratieve constructie'

Reacties

PEC Zwolle heeft de komst van Lennart Czyborra bevestigd. Zoals VI al meldde, wordt de 24-jarige Duitser voor één seizoen gehuurd van Genoa, waar hij nog een contract tot medio 2025 heeft.

PEC Zwolle heeft Czyborra binnen via 'lucratieve constructie'
© Pro Shots

Czyborra kent de Eredivisie goed. Van juli 2018 tot januari 2020 speelde hij voor Heracles, waar hij een fraaie transfer naar Atalanta Bergamo verdiende. Hij werd daarna verkocht aan Genoa en vervolgens verhuurd aan Arminia Bielefeld. Bij Genoa lijkt zijn rol uitgespeeld.

PEC hoopte Czyborra definitief over te nemen, maar dat bleek niet haalbaar. De Duitse vleugelverdediger komt daarom op huurbasis naar Zwolle.

'Omdat we niet de middelen hebben om Lennart te kopen, hebben we deze huurconstructie bedacht die voor ons lucratief kan zijn. De positie van linkervleugelverdediger was wat onderbezet en met de komst van Lennart hebben we dit nu opgelost. Lennart sluit zo spoedig mogelijk aan op de training', legt technisch directeur Marcel Boudesteyn uit op de clubsite.

'Ik verheug me op het komende jaar in Zwolle, waar ik mijn best ga doen om de ploeg te helpen om in de Eredivisie te blijven. De speelstijl van Zwolle heeft mij doen overtuigen om deze stap te maken. Laten we er samen een geweldig seizoen van maken', vertelt Czyborra. Hij is na Kenneth Vermeer en Odysseus Velanas de derde zomeraanwinst voor promovendus PEC.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.