PEC Zwolle neemt Velanas mee de Eredivisie in

Reacties

PEC Zwolle heeft Odysseus Velanas binnengehaald. De aanvallende middenvelder liep uit zijn contract bij NAC Breda en tekent een verbintenis bij de promovendus tot de zomer van 2026.

PEC Zwolle neemt Velanas mee de Eredivisie in
© Pro Shots

Velanas kwam op zijn veertiende in de jeugdopleiding van FC Utrecht terecht. De Griek speelde één duel in de hoofdmacht en heeft meer dan honderd wedstrijden voor Jong FC Utrecht op zijn naam staan. In de zomer van 2021 maakte hij de overstap naar NAC Breda, waarvoor hij 26 keer scoorde in 72 wedstrijden.

'Ody heeft al meerdere seizoenen op rij laten zien een interessante speler te zijn', vertelde technisch directeur Marcel Boudesteyn via de clubkanalen. 'In Utrecht en later in Breda heeft hij zich steeds verder ontwikkeld, waarbij de honger naar goals en assists altijd groot was. Gezien de voorbije twee jaren heeft hij laten zien klaar te lijken voor de volgende stap in zijn carrière. Ik wens Ody veel succes toe om dit te laten zien in Zwolle.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik heb een prachtige periode gehad in Breda, maar wil mezelf graag laten zien op het hoogste niveau van Nederland', vult Velanas zelf aan. 'PEC Zwolle maakte me enthousiast met hun verhaal, maar vooral de manier van voetballen. Dat heb ik afgelopen seizoen als tegenstander al tweemaal van dichtbij mogen ervaren. Ik ben heel blij dat ik nu onderdeel ben van deze club en ga alles geven om er een succesvol seizoen van te maken in de Eredivisie.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.