PEC Zwolle shopt bij Ajax en Feyenoord

Reacties

PEC Zwolle heeft de eerste twee aanwinsten voor het nieuwe seizoen binnen. Zian Flemming (19, foto) komt over van Jong Ajax, Gustavo Hamer (20) staat nu nog onder contract bij Feyenoord. Over mogelijke transfersommen doet de club geen mededeling.

PEC Zwolle shopt bij Ajax en Feyenoord

In de voorbije maanden hebben de Zwollenaren Flemming meermaals aan het werk gezien. De middenvelder die onlangs kampioen werd met Jong Ajax, wordt gezien als een logische vervanger van Mustafa Saymak die deze zomer de club transfervrij verlaat. Flemming wordt in Zwolle gehaald voor de positie van aanvallende middenvelder maar kan ook op linksbuiten spelen.

De in Brazilië geboren Hamer tekende in 2013 zijn eerste profcontract bij Feyenoord. Uiteindelijk maakte de middenvelder 22 minuten in de hoofdmacht. Dit seizoen wordt hij verhuurd aan FC Dordrecht (foto midden), waar hij één van de sterkhouders is.

Gustavo Hamer scoorde dit seizoen drie keer voor FC Dordrecht in 34 competitieduels.
Gustavo Hamer scoorde dit seizoen drie keer voor FC Dordrecht in 34 competitieduels.

De selectie van de Zwollenaren zal deze zomer hoe dan ook een kleine metamorfose ondergaan. Verdediger Philippe Sandler vertrekt naar Manchester City, terwijl Youness Mokhtar en Saymak de club transfervrij zullen verlaten. PEC heeft bovendien Ryan Thomas beloofd mee te werken aan een mogelijke transfer en weet dat de interesse in sterkhouders als Younes Namli en Kingsley Ehizibue toeneemt.

Laatstgenoemde werd onlangs in verband gebracht met Hertha BSC. Technisch directeur Gerard Nijkamp weet van niks. 'Ik heb Hertha niet gesproken en ook geen Duits nummer in mijn telefoonschermpje gemist. Op dit moment speelt er niks.'

Op bezoek bij Gustavo Hamer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.