PEC aast in 'Ron Jans-derby' op 750ste Eredivisie-goal

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. PEC Zwolle fungeert zaterdag als gastheer van FC Groningen.

PEC aast in 'Ron Jans-derby' op 750ste Eredivisie-goal
 
Speelronde7
Aftrap19.45 uur
ScheidsrechterPol van Boekel

• Voorafgaand aan deze speelronde bekleedde PEC Zwolle een knappe zesde plaats met elf punten. FC Groningen rekende vorige week af met FC Twente en meldde zich daardoor in de middenmoot.

• PEC Zwolle aast in de zestiende Eredivisie-thuiswedstrijd tegen FC Groningen op zijn vierde triomf. De confrontatie kende twee keer geen winnaar en liefst tien keer trokken de noorderlingen aan het langste eind.

• PEC Zwolle staat op 749 Eredivisie-doelpunten en is dus dicht bij een mijlpaal. Tot nu toe rondden 25 clubs de kaap van 750 goals op het hoogste niveau.

Samenvatting VVV-Venlo - PEC Zwolle

• Inclusief vorig seizoen zette PEC Zwolle zijn laatste vier Eredivisie-thuisduels in winst om. Slechts eenmaal kraaide de KNVB-bekerwinnaar van 2014 victorie in vijf opeenvolgende thuiswedstrijden op het hoogste niveau, in 2016.

• Deze wedstrijd is bijzonder voor Ron Jans, die vorig seizoen nog als coach van PEC Zwolle fungeerde en deze jaargang technisch manager is van FC Groningen.

Samenvatting FC Groningen - FC Twente

• FC Groningen triomfeerde in zijn laatste vier Eredivisie-duels in Overijssel, waaronder de 0-4 zege op PEC Zwolle afgelopen seizoen.

• De PEC Zwolle-verdediging moet vooral Mimoun Mahi in de gaten houden. De aanvaller van FC Groningen was in zijn laatste drie Eredivisie-wedstrijden tegen PEC bij liefst vijf doelpunten rechtstreeks betrokken (drie treffers en twee assists).

De laatste vijf edities van PEC Zwolle - FC Groningen:

SeizoenUitslag
2012/131-2
2013/140-1
2014/152-0
2015/161-3
2016/170-4
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.