Pato legt uit waarom hij Milan verkoos boven Ajax, Barça en Real

Reacties
Pato legt uit waarom hij Milan verkoos boven Ajax, Barça en Real
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De wereld lag open voor de tiener Alexandre Pato. De nu 32-jarige Braziliaan weet nog heel goed waarom Ajax kansloos was om hem te verleiden.

Pato won met Internacional in 2006 de Wereldbeker van Clubs. In de finale werd afgerekend met Barcelona. Ineens was de Braziliaanse tiener wereldkampioen, zo ging Pato in The Players' Tribune terug in de tijd.

'Daarna kon ik naar Barcelona, Ajax en Real Madrid. Waarom ik koos voor Milan? Heb je ooit met dat Milan op de PlayStation gespeeld?', geeft Pato uitleg. 'Ze waren onwerkelijk. Kaká, Seedorf, Pirlo, Maldini, Nesta, Gattuso, Shevchenko… O Fenômeno, de echte Ronaldo. Ik moest gewoon met hem spelen. Wat een opstelling. Milan was hét team van die tijd. Ik had zoiets van wanneer gaat de eerste vlucht.'

Zijn entree in Milaan was bijzonder. Bij een verplichte oogtest drukte hij te hard in zijn eigen linkeroog, waardoor Pato bijna niets meer zag. 'Ik ging bijna blind de kamer van de arts uit. En wie stond daar? De grootse Ancelotti. Ik kon hem nauwelijks zien. Hij leidde me naar de eetruimte. "Dit is Pato, onze nieuwe aanvaller." Iedereen, maar dan ook iedereen stond op om mij de hand te schudden. Ronaldo, Kaká, Seedorf…. Dat was dag één bij Milan. De game was werkelijkheid geworden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.