Pastoor over Feyenoord-goal: 'Geen bril voor nodig'

Reacties

Alex Pastoor had een grote glimlach op zijn gezicht na de 1-0 zege van zijn Sparta. Tegelijkertijd kon de trainer de frustratie van Feyenoord begrijpen over de door de arbitrage gemiste treffer.

Pastoor over Feyenoord-goal: 'Geen bril voor nodig'

Feyenoord dacht een kwartier voor tijd de 1-1 te hebben gemaakt, toen de bal via Sparta-verdediger Sherel Floranus over de doellijn ging. Scheidsrechter Danny Makkelie wees de claims af. Pastoor kon na afloop niet anders dan concluderen dat de arbitrage het wat dat betreft aan het verkeerde einde had.

'Ik heb mijn bril er niet voor nodig om te zien dat de bal over de lijn was', zei Pastoor tegen FOX Sports na het zien van de beelden. 'Maar door mijn bril gekeken had eerder afgefloten moeten worden.' Daarmee verwees hij naar de overtreding op keeper Roy Kortsmit vóór het betwiste moment. Makkelie erkende na afloop die actie te hebben gemist.

Sparta revancheerde zich in ieder geval met de zege voor de bekeruitschakeling door Vitesse, dat woensdag te sterk was geweest. 'Die bekercompetitie is een aparte competitie, maar dit is een aardige pleister op de wonde', aldus Pastoor.

Maar er was meer waarover Pastoor gelukkig was dan alleen de uitslag. Sparta boekte succes met een 5-3-2 systeem. 'Voor ons trainers is het lekker dat je uit andere vaatjes kan tappen, andere systemen kan hanteren. Als je met Mathias Pogba vooraan speelt, dan speel je sneller naar voren. Daar houd ik persoonlijk wel van.'

De Franse spits betaalde in de eerste minuut het vertrouwen terug met de 1-0. 'Het was  de beste start die je kon wensen, ook vanwege de manier die we vooraf bedacht hadden. We hebben in de gehele eerste helft gedaan wat gevraagd was. De 2-0 was dichterbij dan 1-1.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.