Passend einde aan rampjaar Hazard

Reacties

Na drie duels met een basisplaats keert Eden Hazard terug naar de hem zo bekende ziekenboeg. In België wordt stress genoemd als verklaring voor de aanhoudende fysieke ongemakken van de aanvaller van Real Madrid.

Passend einde aan rampjaar Hazard
© Pro Shots

Hazard speelt vaker niet dan wel bij Real Madrid. Steeds weer belandt de Belg in de lappenmand. Na verlost te zijn van corona staat hij in de Spaanse hoofdstad opnieuw aan de zijlijn door een blessure. Zaterdag werd hij gedwongen na minder dan een half uur zijn wedstrijd tegen Alavés te beëindigen. De bovenbeenblessure kost hem naar verwachting enkele weken, waardoor hij de stadsderby tegen Atlético Madrid van 12 december lijkt te missen. Gevreesd wordt zelfs dat hij in 2020 helemaal niet meer in actie komt.

Blessureleed vormt een rode draad van zijn verblijf bij Real Madrid. Sinds zijn verwachtingsvolle entree bij De Koninklijke in de zomer van 2019 heeft hij al 36 duels moeten missen door fysieke ongemakken, waar hij 29 keer in actie kwam voor zijn Spaanse werkgever.

Het aanhoudende blessureleed is voer voor speculaties. De Belgische bondsarts Kris Van Combrugge heeft wel een idee wat de oorzaak is van de reeks van fysieke ongemakken. Stress maakt de aanvaller in zijn ogen extra gevoelig voor blessures.

'In Madrid hebben ze hoge verwachtingen. Eden gaat er uitwendig wel speels en spontaan mee om, maar ieder mens is onderhevig aan bepaalde stress', zegt de arts in Het Laatste Nieuws. 'Die mentale stress kan zich vertalen in de spieren. Ik denk dat de spanning van de spier bij hem momenteel wat hoger is, waardoor Hazard iets blessuregevoeliger wordt.'

De bewijsdrang van Hazard speelt daarbij een rol. 'Eden zegt regelmatig: "Ik wil mijn best doen voor mijn supporters, voor Martínez, voor Zidane..." Hij wil altijd speelklaar zijn, dus hij legt zichzelf die druk een beetje op. Uitwendig is dat niet zichtbaar, maar hij is ook een maar een mens, een goed mens. Eden wil voor iedereen het beste en het maximale uit zijn lichaam halen. Ik denk dat hij daar over de limiet gaat, dat hij zijn lichaam iets te veel forceert om die topprestatie te leveren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer E. Hazard
Meer over E. Hazard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.