Parry na KNVB-besluit: 'Voelt niet goed, niet rechtvaardig en niet professioneel'

Reacties

Het besluit van de KNVB om de overname van Vitesse niet goed te keuren, leverde Coley Parry teleurstelling op. De Amerikaanse investeerder hoopt alsnog binnen te komen bij Vitesse.

Parry na KNVB-besluit: 'Voelt niet goed, niet rechtvaardig en niet professioneel'
© Pro Shots

Na achttien maanden maakte de KNVB bekend dat de overname van Vitesse niet goedgekeurd is. 'Dit voelt voor mij als een teleurstelling, maar ik ben niet verrast. Al vanaf het begin had ik het gevoel dat de conclusie al vast stond en dat we geen echte kans gekregen hebben', zei Parry op een persconferentie. 

'Dit voelt niet goed, rechtvaardig en ook niet professioneel. Het gaat niet om mij, maar om de club. We hebben op meerdere momenten het juiste gedaan voor Vitesse. Dit biedt ook een kans om vooruit te gaan, nu er eindelijk duidelijkheid is.' Parry benadrukt dat hij niet degene is die Vitesse moet gaan redden. 'Deze club heeft meerdere handen nodig. Ik ben hier niet de baas en heb hier niets te zeggen.'

'Dat we volledig op eigen benen doorgaan, is niet haalbaar op de korte termijn', vulde algemeen directeur Peter Rovers aan. 'Financieel gezien is het een vrijwel onmogelijke opgave. Daarom hebben we met de club gewerkt aan een plan waarbij de betrokkenheid van de regio wel kan worden omarmd.'

Rovers lijkt te doelen op een plan B van Vitesse, waarbij Parry een minderheidsbelang van 24,9 procent in handen krijgt en alsnog via de achterdeur binnen kan komen bij Vitesse.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.