Paris Saint-Germain na ongelukkig huwelijk definitief verlost van Icardi

Reacties

Na vier jaar zijn Mauro Icardi en Paris Saint-Germain dan eindelijk van elkaar verlost. Galatasaray heeft de Argentijnse spits na zijn succesvolle verhuurperiode permanent overgenomen van de Parijse miljoenenformatie.

Paris Saint-Germain na ongelukkig huwelijk definitief verlost van Icardi
© Pro Shots

De verwachting was al dat de toekomst van Icardi in Turkije lag, nadat hij Galatasaray afgelopen seizoen met 22 competitiegoals aan de eerste landstitel sinds 2019 had geholpen. Voor zo'n tien miljoen euro vertrekt de dertigjarige spits nu definitief over naar Istanbul, waar hij een driejarig contract tekent. 

Zo heeft Galatasaray na de transfervrij vastgelegde Wilfried Zaha en Cédric Bakambu en Halil Dervisoglu zijn volgende aanvallende versterking binnen en is PSG verlost van een dure speler op de loonlijst. De kampioen van Frankrijk telde in 2020 nog vijftig miljoen euro neer voor Icardi, nadat hij het seizoen ervoor als huurling twintig keer had gescoord.

Mede door blessures kende de carrière van Icardi daarna een flinke dip. De tweevoudig topscorer van de Serie A was in Parijs geen schim van de topspits die hij jarenlang was bij Internazionale en werd vorig jaar daarom al verhuurd aan Galatasaray. Nu mag hij met de Turkse kampioen in de Champions League bewijzen dat hij nog altijd meekan op topniveau.

Bekijk hier al onze video's
Meer Galatasaray
Meer over Galatasaray
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.