Pareltje Bale zet Real Madrid op goede spoor tegen Juventus

Reacties

Real Madrid heeft in de nacht van zaterdag op zondag met 3-1 gewonnen van Juventus op het toernooi om de International Champions Cup. Met een fraai doelpunt had Gareth Bale een belangrijk aandeel in de zege.

Pareltje Bale zet Real Madrid op goede spoor tegen Juventus

De Champions League-houder beleefde een valse start in Maryland: in de twaalfde minuut werkte Dani Carvajal een voorzet van João Cancelo in eigen doel. De Koninklijke, met onder anderen Toni Kroos en Karim Benzema in de basis, rechtte de rug en ging onder leiding van Isco op jacht naar de gelijkmaker. Die viel nog in de eerste helft. Bale kreeg heel even de ruimte en maakte daarvan met een ziedend schot optimaal gebruik.

In de 47ste minuut leidde een combinatie tussen de invallers Marco Asensio en Vinícius Junior tot de 2-1 van eerstgenoemde. De Spanjaard passeerde van dichtbij Wojciech Szczesny. Asensio maakte er voor het uur ook nog 3-1 van. Deze keer hield hij Claudio Marchisio van zich af om vervolgens een inzet te produceren die zeker niet onhoudbaar leek.

Real Madrid, waar Martin Ødegaard een kwartier voor tijd nog inviel, bleef met de acties van onder anderen Vinícius Junior dreigend en zag de overwinning niet meer in gevaar komen. In de blessuretijd teisterde Federico Bernardeschi nog wel de lat met een vrije trap.

De grote afwezige bij het duel in Maryland was Cristiano Ronaldo, die deze zomer Real Madrid verruilde voor Juventus. De 33-jarige Portugees kreeg iets langer vakantie na het WK en maakte nog geen deel uit van de selectie van De Oude Dame.

Real Madrid vervolgt de voorbereiding woensdag met een duel met AS Roma, eveneens op het toernooi om de International Champions Cup. Een week later wacht de strijd om de Europese Super Cup tegen Atlético Madrid. Juventus werkt toe naar de Serie A-start, op 18 augustus tegen Chievo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.