Paraguay met 'Argentijn' Barrios naar Zuid-Afrika

Begin april kreeg Lucas Barrios zijn Paraguayaanse paspoort en een maand later maakt de geboren Argentijn deel uit van de WK-selectie voor zijn nieuwe voetballand.

Paraguay met 'Argentijn' Barrios naar Zuid-Afrika

'Niemand kan twijfelen aan de kwaliteiten van Barrios', zei bondscoach Gerardo Martino over de selectie van de geboren Argentijn. De 25-jarige aanvaller bewees dit seizoen met Borussia Dortmund zijn waarde. In zijn eerste jaar in Duitse dienst staat de teller op achttien doelpunten.

Barrios is geboren en getogen in Argentinië, maar heeft een Paraguayaanse moeder. Bondscoach Martino overtuigde de spits ervan voor de Paraguayaanse voetbalnationaliteit te kiezen, aangezien Barrios bij het nationale elftal van Argentinië te maken heeft met een enorme concurrentie.

En juist Paraguay kan een extra spits goed gebruiken. Salvador Cabañas, die met zes doelpunten een belangrijk aandeel had in de kwalificatie voor het WK, is niet beschikbaar. De aanvaller herstelt nog van een schietpartij.

Voormalig NEC-middenvelder Edgar Barreto behoort ook tot de voorlopige selectie van Paraguay, dat in Zuid-Afrika in de groepsfase Italië, Nieuw-Zeeland en Slowakije treft. Mocht de ploeg van Martino zich plaatsen voor de tweede ronde, dan is Oranje mogelijk de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen