Paraguay houdt titelhouder Italië op gelijkspel

De wedstrijd tussen Italië en Paraguay is onbeslist geëindigd. De regerend wereldkampioen kwam na een slechte eerste helft met de schrik vrij: 1-1.

Italië begon aardig aan het duel. De ploeg van bondscoach Marcello Lippi maakte aanvankelijk een frisse indruk en was veel op de helft van Paraguay te vinden. In de stromende regen ebde de aanvalsdrang echter al snel weg.

Paraguay, dat de Italianen behoorlijk frustreerde met prima gegroepeerd verdedigingswerk, knokte zich gedurende de eerste helft steeds meer in de wedstrijd. Na een kleine twintig minuten losten de Zuid-Amerikanen een eerste waarschuwingsschot. De inzet van Aureliano Torres hobbelde voorlangs.

Kort voor rust nam de nummer dertig van de FIFA-ranglijst brutaal de leiding. Een prima indraaiende vrije bal van Torres bereikte Antolín Alcaraz. De verdediger van Club Brugge maakte in zijn zesde interland zijn eerste treffer door de routiniers Fabio Cannavaro en Daniele De Rossi in de lucht af te troeven.

In de rust kreeg de regerend wereldkampioen een nieuwe tegenslag te verwerken toen doelman Buffon zich met een spierblessure moest laten vervangen door de onervaren Federico Marchetti. Italië maakte in de eerste tien minuten na rust een aangeslagen indruk en ontsnapte aan een grotere achterstand toen een laag schot van Enrique Vera precisie miste. De gelijkmaker, opnieuw uit een spelhervatting, kwam letterlijk uit de lucht vallen: De Rossi werkte een hoekschop van Simone Pepe binnen. De ervaren Paraguayaanse doelman ging daarbij met een stomp in het luchtledige opzichtig in de fout.

In het resterende halfuur ging Italië hartstochtelijk op jacht naar de winst. Paraguay kwam er niet meer aan te pas. Zelfs bij de spaarzame uitvallen hield de vermoeid ogende ploeg van bondscoach Gerardo Martino veel spelers achter de bal. Riccardo Montolivo en Simone Pepe waren met verraderlijke schoten nog het dichtste bij, maar in de gelijke stand kwam geen verandering meer.

Dinsdag staat in groep F de ontmoeting tussen Nieuw-Zeeland en Slowakije op het programma. Dat duel begint om half twee in de middag.