Palermo blijft gelijk met Inter, Siena volgt

Palermo blijft medekoploper in de Serie A na een zwaarbevochten overwinning op bezoek bij Fiorentina. Siena staat nog steeds knap vierde, terwijl Atalanta afhaakte na een nederlaag bij Parma.

Fiorentina-Palermo 2-3In een spectaculaire wedstrijd versloeg Palermo in blessuretijd Fiorentina. Amauri was de grote man aan de zijde van de Rosaneri. De Braziliaanse spits was goed voor twee doelpunten en een assist.

Het venijn zat in de staart van de wedstrijd. Tien minuten voor het einde kopte Amauri fraai de 2-1 binnen voor Palermo. Door de 2-2 van Adrian Mutu in de 87ste minuut, leek het duel onbeslist te gaan eindigen. Amauri zorgde er in belssuretijd toch nog voor dat er een winnaar uit de strijd kwam. Hij passeerde eerst twee verdedigers en knalde de bal vervolgens in de verre hoek: 2-3.

Ascoli-Siena 0-1Siena kent tot nu toe een goed seizoen in de Serie A. Na de winst op Ascoli staat de ploeg knap vierde. Hoewel Ascoli dit seizoen nog geen wedstrijd won en een uur met tien man speelde, had Siena opmerkelijk veel moeite.

Schlemiel van de wedstrijd werd Asoli's Simone Pesce. De middenvelder moest invallen voor de geblesseerde Thomas Job, maar had binnen drieënhalve minuut twee gele kaarten te pakken. Met tien man kon Ascoli het niet bolwerken en schonk Paul Codrea Siena de winst met een afstandschot. Ook die ploeg eindigde overigens met tien man na een directe rode kaart voor Daniele Corvia in de laatste minuut.

Parma-Atalanta Bergamo 3-1Parma won tegen Atalanta voor de tweede keer dit seizoen. Dat was nodig ook, want de positie van trainer Stefano Pioli stond onder druk. Parma werd geholpen door blunders van de gasten. Al na een minuut profiteerde Igor Budan van het feit dat Atalanta-goalie Alex Calderoni een bal door zijn benen liet glippen.

Na de 1-1 van Cristiano Doni, kreeg Parma een nieuwe voorsprong in de schoot geworpen. Simone Loria kreeg een schot Budan in de maag, maar zag tot zijn afgrijzen dat de scheidsrechter er een handsbal in zag en de bal op de stip legde. Vincenzo Grella kende geen mededogen en schoot de 2-1 binnen, waarna Zlatan Muslimovic uit een counter voor 3-1 zorgde.

Lazio Roma-Reggina 0-0De grootste winst voor Lazio bleef de strafvermindering van elf naar drie minpunten. Thuis tegen Reggina stelde de ploeg van trainer Delio Rossi namelijk teleur. Het was aan doelman Angelo Peruzzi te danken dat het 0-0 bleef.