Palace-keeper Hennessey ontsnapt aan schorsing na vermeende Hitlergroet

De Engelse voetbalbond FA heeft besloten Crystal Palace-doelman Wayne Hennessey geen schorsing op te leggen. Dat is de uitkomst van het onderzoek dat de bond instelde na een vermeend nazi-gebaar dat de 31-jarige keeper zou hebben gemaakt.

Palace-keeper Hennessey ontsnapt aan schorsing na vermeende Hitlergroet

Hennessey leek het gebaar te maken toen hij en zijn ploeggenoten de FA Cup-zege op Grimsby Town (1-0) vierden. De 31-jarige Welshman ontkende daarna dat hij de Hitlergroet uitbracht. Hij wilde simpelweg iets roepen naar de persoon die de foto nam waarop hij is te zien en die naar buiten kwam via het Instagram-account van zijn Duitse ploeggenoot Max Meyer.

'Ik zwaaide en schreeuwde naar degene die de foto nam dat hij op moest schieten. Tegelijkertijd hield ik mijn hand boven mijn mond om het geluid verder te laten dragen', liet Hennessey later in een reactie op Twitter weten. 'Het ziet er in deze momentopname op camera uit alsof ik een totaal ongepast gebaar maak, maar ik kan iedereen verzekeren dat dit puur toeval is.'

De bewuste foto op het Instagram-account van Max Meyer, de Duitse middenvelder van Crystal Palace.
De bewuste foto op het Instagram-account van Max Meyer, de Duitse middenvelder van Crystal Palace.

De FA heeft naar eigen zeggen geen bewijs gevonden dat aantoont dat Hennessey wél een nazi-gebaar maakte. Om die reden heeft de actie geen consequenties voor de doelman, tot tevredenheid van Palace-manager Roy Hodgson. 'Ik geloof Wayne en zijn advocaten hebben gisteren acht uur lang aangetoond dat er niets aan de hand was. Ik ben erg blij met deze uitspraak, want ik heb altijd geloofd in de onschuld van Wayne.'

Hennessey is zijn basisplaats bij Crystal Palace overigens al een tijdje kwijt. Na de jaarwisseling kwam de international van Wales pas twee keer in actie, al had dat deels ook te maken met een rugblessure en bovenbeenklachten, die hem in totaal vier wedstrijden aan de kant hielden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Crystal Palace
Meer over Crystal Palace