Padt blij met voorselectie Oranje: 'Waardering voor mijn seizoen'

Reacties

Hij moest nog even aan de play-offs met FC Groningen denken, maar nu kan Sergio Padt de blik volledig op het Nederlands elftal richten. De doelman werd zaterdag uitgeschakeld in de play-offs, maar heeft met Oranje nog een luxe toetje aan het einde van het seizoen.

Padt blij met voorselectie Oranje: 'Waardering voor mijn seizoen'

De doelman werd samen met Jeroen Zoet (PSV) en Jasper Cillessen (Barcelona) door bondscoach Dick Advocaat toegevoegd aan de voorselectie van het Nederlands elftal. Oranje speelt in mei en juni drie interlands, tegen Marokko, Ivoorkust en Luxemburg. In die interlands kan Padt zijn debuut kan maken.

De goalie van FC Groningen keepte al meer dan tweehonderd wedstrijden in het betaald voetbal, terwijl hij ook in actie kwam voor Jong Oranje. 'Je hoopt er altijd op', bekent Padt in gesprek met FOX Sports. 'Elke keer na een training kijk je op je telefoon, om de selecties na te kijken. Nu is het eindelijk zover, daar ben ik wel blij mee. Ik vind het een waardering voor mijn seizoen en ik ben blij dat er aan mij gedacht is', kan Padt een kleine glimlach tevoorschijn toveren.

Dolblij kon de doelman echter niet zijn, want zijn FC Groningen werd met de neus op de feiten gedrukt in de play-offs. AZ overklaste de Groningers in het tweeluik. 'De play-offs halen was een doelstelling, dat hebben we met een klein mirakel gehaald. Dat je er dan in de eerste ronde uitligt is hartstikke zuur. We verliezen uiteindelijk met 8-2 (4-1 en 1-4, red.), dat zijn hele grote cijfers. Het is gewoon balen op dit moment.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.