Overvol speelschema begint tol te eisen bij Manchester City

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola is maar wat blij dat zijn ploeg deze week een paar dagen rust had. The Citizens speelden dit seizoen al 39 officiële wedstrijden en dat begon de laatste weken zijn tol te eisen. De blessures volgden elkaar in rap tempo op.

Overvol speelschema begint tol te eisen bij Manchester City

Het aantal wedstrijden is zo hoog omdat de ploeg Europees actief is en in beide Engelse bekertoernooien nog geen fout heeft gemaakt. De vele duels zorgden er mede voor dat Guardiola in de afgelopen speelronde tegen Burnley (1-1) slechts zes van de maximaal toegestane zeven wisselspelers op de bank had zitten.

'We hebben veel wedstrijden gespeeld sinds augustus en slechts één midweek vrij gehad', zei Guardiola op het perspraatje voorafgaand aan de wedstrijd tegen Leicester City. 'We hadden echt even rust nodig. We hebben eindelijk eens drie goede trainingssessies kunnen doen deze week. We houden van voetballen, maar als je elke drie dagen een wedstrijd hebt, is een pauze soms goed voor iedereen.'

Deze paar dagen rust kon de ploeg ook goed gebruiken met het programma op het oog. 'We moeten morgen weer, drie dagen later is er Champions League, dan vijf dagen later FA Cup en weer vijf dagen later de League Cup-finale. We zullen zien hoe de spelers zich dan voelen. Sommige spelers zijn nog niet fit en anderen zullen terugkomen', aldus de oefenmeester.

De manager heeft zijn ploeg deze week daarom drie dagen vrijaf gegeven. Met name spits Sergio Agüero is enigszins vermoeid van de laatste weken, maar die moet het nog even volhouden volgens Guardiola. 'Ik zou hem graag rust geven, maar hij is de enige spits die we hebben. Hij zet zich enorm in voor ons en doet het erg goed. Gabriel Jesus is op de weg terug en over twee weken weer inzetbaar.'

Bij City zijn naast Jesus ook Leroy Sané, David Silva, Fabian Delph en Benjamin Mendy nog geblesseerd. John Stones zit wel weer bij de selectie voor het duel met Leicester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.