Guardiola slikt frustratie over Sterling in: 'Volgende keer scoort hij wel'

Reacties

Raheem Sterling beleefde een dramatische middag zaterdag tegen Burnley. De 23-jarige Engelsman miste een enorme kans, wat Manchester City uiteindelijk duur kwam te staan (1-1).

Guardiola slikt frustratie over Sterling in: 'Volgende keer scoort hij wel'

Halverwege de tweede helft had Sterling de bal bij een 0-1 stand voor het intikken. Na een lage voorzet van Kyle Walker kon hij bij de tweede paal voor een leeg doel scoren, maar hij schoot de bal tot zijn enorme frustratie naast het doel van de thuisploeg. Ook manager Pep Guardiola reageerde zichtbaar zeer geïrriteerd op die misser en haalde Sterling enkele momenten later naar de kant voor jeugdspeler Brahim Díaz.

City verspeelde vervolgens de voorsprong en dus was Sterling de gebeten hond. Guardiola slikte achteraf voor de camera's van de BBC zijn frustratie in. 'Dat kan gebeuren in het voetbal. De volgende keer zal hij wel scoren', aldus de Spanjaard. Aanvoerder Vincent Kompany nam het ook op voor zijn ploeggenoot. 'Raheem is ongelooflijk belangrijk voor ons geweest dit seizoen. Hij heeft meer doelpunten gemaakt in de laatste minuut dan iedere andere speler in de Premier League', benadrukte de Belg.

'Natuurlijk zijn we gefrustreerd over het resultaat, maar ons spel was uitstekend. En dat tegen Burnley, één van de meest Britse teams wat betreft lange ballen en hun speelwijze', zag Guardiola ook de positieve punten van zijn ploeg, die volgende week zaterdag tegen Leicester City een volgende krachtmeting wacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.