Overtuigende zege Dortmund, pijnlijk verlies Bayer

Borussia Dortmund bleef in het spoor van Bayern München, waar Bayer Leverkusen een pijnlijke nederlaag leed. De Nederlandse enclave van FC Augsburg prees zich gelukkig met een punt.

Bayer Leverkusen-1. FC Nürnberg 0-3Bayer Leverkusen verloor de aansluiting met de kopgroep in de Bundesliga na de verrassende nederlaag tegen het gehandicapte 1. FC Nürnberg. De ploeg van Robin Dutt keek al na 22 minuten tegen een 2-0 achterstand aan en kon het tij niet meer keren. Tomas Peckhart maakte in de 73ste minuut aan de onzekerheid van Nürnberg een einde. De achterstand van Leverkusen op koploper Bayern is elf punten.

SC Freiburg-Borussia Dortmund 1-4In tegenstelling tot Leverkusen bleef Borussia Dortmund in het spoor van Bayern, dat vrijdag al met 3-0 had gewonnen. BVB keerde met een overtuigende 4-1 zege terug van het bezoek aan hekkensluiter SC Freiburg. Robert Lewandowski was met twee treffers de meest productieve man bij Dortmund, dat met een achterstand van drie punten op de tweede plaats staat.

Hamburger SV-FC Augsburg 1-1FC Augsburg, dat onder de rode streep bivakkeert, dankte het punt voor een groot deel aan Mohamed Amsif. De doelman weerhield een sterker Hamburger SV met de nodige reddingen van meer treffers dan de gelijkmaker van Paolo Guerrero, die in de 66ste minuut de verrassende openingstreffer van Torsten Oehrl ongedaan maakte. FC Augsburg-trainer Jos Luhukay deed tegen HSV een beroep op Paul Verhaegh, Marcel de Jong en Lorenzo Davids. Bij Hamburg hield Jeffrey Bruma de eer hoog.

1899 Hoffenheim-Hertha BSC 1-1Met Ryan Babel en zonder Edson Braafheid sloot 1899 Hoffenheim het Bundesliga-jaar 2011 met een tegenvaller af. In blessuretijd glipte namelijk een overwinning door de vingers. Roman Hubnik bracht een punt voor Hertha BSC, dat na de rode kaart voor Raffael een uur met tien man speelde. Hoffenheim verloor op zijn beurt Isaac Vorsah in de 61ste minuut met een rode kaart.

VfL Wolfsburg-VfB Stuttgart 1-0VfL Wolfsburg sloot de teleurstellende eerste seizoenshelft positief af. Invaller Sebastian Polter maakte acht minuten na zijn entree de enige treffer tegen VfB Stuttgart, dat aantrad zonder Khalid Boulahrouz en inmiddels wegzakt op de ranglijst. Foto: VI Images