Overschaduwd titelfeest: Marquinhos baalt van vertrokken PSG-fans

Reacties

De frictie tussen de fanatieke supporters van Paris Saint-Germain en de spelersgroep is ook voelbaar kort nadat voor de tiende keer in de clubhistorie de landstitel werd gewonnen. Aanvoerder Marquinhos baalde van de sfeer in het Parc des Princes.

Overschaduwd titelfeest: Marquinhos baalt van vertrokken PSG-fans
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 1
Lens
Lens

Een deel van de harde kern van PSG kondigde daags voor de kampioenswedstrijd tegen RC Lens al aan niet tot het einde aanwezig te zullen blijven in het stadion. De groepering verliet de tribunes een kwartier voor het einde en vierde het kampioensfeest buiten het Parc des Princes, waar het chagrijn over de Champions League-uitschakeling door Real Madrid in de voorbije weken nog telkens voelbaar was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Marquinhos deed voor de camera van Canal+ niet alsof er niets aan de hand was en legde de vinger op de zere plek. 'Vorig jaar werden we geen kampioen en dat deed veel pijn. Dus nu moeten we ook genieten nu we wel kampioen zijn geworden. Het is jammer van de sfeer. Voetbal blijft onze passie, we zijn allemaal als jonge jongens begonnen en we proberen zoveel mogelijk plezier uit het spel te halen', aldus de 27-jarige Braziliaan.

Hij ging verder en benoemde de lege plekken op de tribunes die zichtbaar waren in de slotfase van de wedstrijd, waarin het tiental van Lens vlak voor tijd de 1-1 maakte. Marquinhos: 'Het is erg jammer dat de supporters er niet bij waren, maar we moeten het accepteren. Je kunt het positief en negatief bekijken. We hebben de titel gewonnen en moeten voortborduren op wat goed gaat, ook al waren we niet erg goed in Europa.'

PSG werd in de achtste finale van de Champions League uitgeschakeld door Real. De kersverse kampioen van Frankrijk won in eigen huis met 1-0 van de Madrilenen, maar zakte daarna in Estadio Santiago Bernabéu door het ijs (3-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.