'Overmars is voor veel spelers een factor om voor Antwerp te kiezen'

Reacties

Jurgen Ekkelenkamp is op weg naar Antwerp FC, bevestigde trainer Mark van Bommel donderdagavond na de overwinning op Lillestrøm SK (1-3). De middenvelder leek Hertha BSC te gaan verlaten voor Club Brugge, maar koos op het laatste moment voor Antwerp. Dat was mede te danken aan de inzet van Van Bommel en technisch directeur Marc Overmars.

'Overmars is voor veel spelers een factor om voor Antwerp te kiezen'
© Pro Shots
Lillestrøm SK
Lillestrøm SK
1 - 3
Antwerp
Antwerp

'Marc en ik hebben meerdere malen contact gehad met hem', zei Van Bommel vanuit Noorwegen tegen VTM. 'We hebben geprobeerd hem uit te leggen hoe wij willen spelen. Hij kent ons, dat is zeker een voordeel. We hebben een bepaald idee hoe wij willen voetballen en hij voelt zich daar goed bij.' Ekkelenkamp kent Overmars nog van hun gezamenlijke periode bij Ajax. 

Voorzitter Paul Gheysens van Antwerp was zelf niet op de hoogte van de plotselinge draai van Ekkelenkamp. 'Is er beweging in het dossier? Dan is dat volledig de verdienste van Marc Overmars, daar hou ik me niet mee bezig', liet hij donderdag weten. 'De aanwezigheid van Overmars is voor veel spelers een extra factor om voor Antwerp te kiezen. Ik denk niet dat wij nog een nieuw bod hebben gedaan, maar ik durf er niets met zekerheid over zeggen.'

Ekkelenkamp besloot om Club Brugge ondanks een mondeling akkoord af te bellen en koos voor Antwerp. Hij zou volgens berichten in de Belgische pers zo'n 4,5 miljoen euro moet kosten. De 22-jarige middenvelder verkaste vorige zomer van Ajax naar Hertha, maar kon in Berlijn geen basisplaats veroveren. Voor Club Brugge, waar alles in gereedheid gebracht was gebracht voor de ondertekening van zijn contract, is het afzeggen van Ekkelenkamp een streep door de rekening.

Trainer Carl Hoefkens werd donderdag op de persconferentie in de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Zulte Waregem van vrijdagavond gevraagd naar de situatie. 'Ik heb het eerder al gezegd: ik hou me enkel bezig met de spelers die hier zijn en met wie ik kan werken', maakte hij duidelijk. 'Als Ekkelenkamp niet komt, zoals nu, dan is dat een speler waar ik geen mening over moet hebben. Dat was vanaf de eerste dag mijn visie en dat zal niet veranderen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.