Overmars verkoopt Nederlander en maakt winst op ex-recordaankoop

Reacties

Antwerp FC heeft twee spelers verkocht. Benson Manuel vervolgt zijn loopbaan bij Burnley, terwijl de Nederlandse aanvaller Emanuel Emegha naar Sturm Graz gaat. Beide transfers zaten al even in de pijplijn en zijn nu officieel bevestigd door de club van Marc Overmars en Mark van Bommel. 

Overmars verkoopt Nederlander en maakt winst op ex-recordaankoop

Volgens media in België deed Burnley afgelopen weekend een bod van vier miljoen euro inclusief bonussen. Antwerp betaalde in 2019 zelf drie miljoen aan RC Genk voor Benson, die de duurste clubaankoop ooit werd. Later werden nog vijf spelers aangetrokken voor meer geld, onder wie Vincent Janssen. Voor hoeveel geld Burnley en Antwerp uiteindelijk zaken hebben gedaan, is nog niet bekend. Wel lijkt zeker dat er winst wordt gemaakt op Benson.

© Pro Shots

Benson speelde uiteindelijk 68 officiële wedstrijden voor Antwerp, waarin hij 8 keer scoorde en 10 assists gaf. Mede door een gebrek aan speelkansen werd hij in de tweede helft van het seizoen 2020/21 verhuurd aan PEC Zwolle, waarvoor hij dertien competitieduels speelde en niet tot scoren kwam. Zijn verbintenis bij Antwerp liep nog een jaar door. Uit voorzorg deed hij zondag al niet mee tegen Zulte Waregem (1-0 nederlaag). 

'Ik heb er heel veel zin in. Het is een nieuw avontuur voor mij en ik heb veel goede dingen gehoord over deze club', zegt Benson op de website van Burnley. Trainer Vincent Kompany is 'verguld' met de komst van de aanvaller. 'Hij is een hardwerkende speler, die onze ploeg gaat versterken. Hij is een specialist in de één-tegen-één en een bedreiging in het laatste gedeelte van het veld.'

De negentienjarige Emegha kwam in januari van dit jaar over van Sparta Rotterdam en tekende een contract tot de zomer van 2026. Uitzicht op veel speeltijd onder Van Bommel had hij niet. In een half seizoen speelde hij slechts één officieel duel en in de voorbereiding op het nieuwe seizoen kwam hij alleen twintig minuten in actie tegen Red Bull Salzburg (1-2 zege). In dienst van Sparta was Emegha goed voor 39 officiële duels en 3 doelpunten.

Marc Overmars is nog niet klaar en lijkt ook met Jurgen Ekkelenkamp aan de haal te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.