Ouwejan schiet Schalke te hulp bij spektakelstuk tegen Magdeburg

Schalke 04 heeft zaterdagavond in een doelpuntrijk thuisduel afgerekend met 1. FC Magdeburg. Thomas Ouwejan was een van de doelpuntenmakers bij Die Königsblauen, die veerkracht toonden in de Veltins Arena.

Schalke 04
Schalke 04
4 - 3
Magdeburg
Magdeburg

Schalke kende een allesbehalve gelukkige start voor eigen publiek. De Ivoriaanse aanvaller SIlas Gnaka hielp Magdeburg, vierde in de Tweede Bundesliga, binnen een half uur op een 0-2 voorsprong. Dankzij spits Sebastian Polter (voormalig Fortuna Sittard) kwam Schalke nog wel voor de pauze terug tot 1-2.

Na ruim een uur was Derry John Murkin verantwoordelijk voor de gelijkmaker bij: de Engelsman kwam onlangs over van FC Volendam en toonde direct zijn waarde bij zijn debuut voor eigen publiek. Lang kon Schalke niet genieten van de voorsprong, want Connor Krempicki maakte vijf minuten later de 2-3 voor de bezoekers.

Terwijl Magdeburg nog nagenoot van hun derde goal, bracht Ouwejan Schalke met een benutte vrije trap opnieuw terug in het duel. De thuisploeg trok uiteindelijk ook aan het langste eind. Na een rode kaart voor Daniel Heber ging de bal op de stip en Polter maakte vanaf elf meter zijn tweede treffer van de avond. Bij Magdeburg kwam Luc Castaignos tien minuten voor tijd binnen de lijnen.