HSV-legende doet openlijke sollicitatie voor functie bondscoach Duitsland

Reacties

Felix Magath heeft een openlijke sollicitatie gedaan naar de vrijgekomen functie van bondscoach van het Duitse voetbalelftal. Het HSV-icoon denkt dat hij de ideale man is om rust te kunnen brengen in de Duitse chaos.

HSV-legende doet openlijke sollicitatie voor functie bondscoach Duitsland
© Pro Shots

Afgelopen week werd Hans-Dieter Flick aan de kant geschoven als bondscoach, nadat hij vijf interlands op rij niet meer had gewonnen. Het Duitse voetbal verkeert in aanloop naar het EK in eigen land van komende zomer in een crisis. Magath denkt daar verandering in te kunnen brengen.

'We hebben dringend iemand nodig die dit totaal onzekere team er weer bovenop kan helpen', vertelde Magath op de radio bij NDR. 'Ik kan teams waarin het onrustig is weer opkrikken en ze zoveel vertrouwen geven dat ze weer goed kunnen presteren. In sommige gevallen heb ik degradatiekandidaten in de Bundesliga naar de middenmoot of zelfs de top geleid.'

'Ik denk dat de DFB dat op dit moment nodig heeft.' De zeventigjarige Magath heeft de laatste jaren twaalf trainersklussen gehad op het hoogste niveau. Hij was werkzaam voor HSV, FC Nürnberg, Werder Bremen, Eintracht Frankfurt, VfB Stuttgart, Bayern München, VfL Wolfsburg (over twee periodes), Schalke 04, Fulham, Shandong Luneng Taishan en Hertha BSC. In 2003, 2005 en 2009 werd hij Trainer van het Jaar in Duitsland.

Magath staat bekend om zijn bikkelharde trainingsmethodes. In het verleden werd hij zelfs al eens vergeleken met de overleden Iraakse dictator Saddam Hoessein

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.