'Oussama Tannane is vooral een heel eerlijke jongen'

Reacties

Rogier Meijer heeft Oussama Tannane bij NEC weer aan het voetballen gekregen. In gesprek met VI vertelt de trainer van NEC onder meer over zijn smaakmaker. Tannane wordt vaak bestempeld als een lastpak, maar Meijer heeft de samenwerking met zijn technicus allerminst als zodanig ervaren. 

'Oussama Tannane is vooral een heel eerlijke jongen'
© Pro Shots

‘Dat etiket van moeilijke jongen ervaar ik dus helemaal niet zo bij hem. Oussama is in mijn ogen vooral een hele eerlijke jongen. Dus als iets niet goed is, dan zul je dat ook altijd aan hem horen of zien. Dat vind ik juist wel makkelijk aan hem. Je ziet aan zijn gezicht en zijn houding hoe zijn gevoel is. Maar het belangrijkste van alles is dat Oussama heel goed kan voetballen. En als hij plezier in het voetbal heeft, dan kan hij ook nog eens wat extra's.

Aan ons is het dus om hem in zijn kracht te krijgen. Dat betekent dus dat we in balbezit het zo proberen in te richten, dat we hem aan de bal krijgen. En dat laten we hem ook voelen natuurlijk, want dan krijgt hij ook verantwoordelijkheidsgevoel. Maar aan de andere kant maken we ook afspraken wat hij moet doen als we niet de bal hebben. Dat hangt nauw samen met het vertrouwen van zijn omgeving in hem. Dat moet hij voelen, dan gaat hij voor je door het vuur. Volgens mij heeft hij een heel fijn gevoel bij de hele club. Hij voelt dat hij hier gewaardeerd wordt voor de speler en persoon die hij is. Van de supporters tot de mensen binnen de club.’

Het volledige interview met Meijer, die opgaat voor zijn vierde seizoen als hoofdtrainer in De Goffert, is te lezen in het weekblad of op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Meer O. Tannane
Meer over O. Tannane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.