Ould-Chikh pakt ongewild de schijnwerpers bij zuinige zege AZ

Reacties

AZ heeft zondag zijn vierde overwinning van het seizoen geboekt. De ontmoeting met ADO Den Haag leverde een overwinning op dankzij een rake strafschop in de tweede helft.

Ould-Chikh pakt ongewild de schijnwerpers bij zuinige zege AZ
ADO Den Haag
ADO Den Haag
0 - 1
AZ
AZ

Voor AZ was de wedstrijd van zondag al de vierde dit seizoen in het Cars Jeans Stadion. De Alkmaarders mogen, sinds het instorten van het dak in het eigen stadion, gebruikmaken van het onderkomen van ADO. Het uitduel met de Haagse club was er zodoende eentje op - inmiddels - vertrouwd terrein.

Dat laatste gegeven kon niet verhullen dat het voetbal van AZ te wensen overliet. Een voorzet van Myron Boadu richting Oussama Idrissi was een zeldzaam lichtpunt voor rust. Trainer Arne Slot zag daarnaast Dani de Wit al vroeg wegvallen, na een botsing met Tom Beugelsdijk die hem een bloedneus opleverde en de wedstrijd kostte.

Ook ADO, dat dit seizoen pas één zege boekte in drie thuisduels, maakte een povere indruk. De beste mogelijkheid was voor John Goossens, die zichzelf goed vrijspeelde en een schot loste, maar daar geen richting aan kon geven. De eerste helft kon daardoor gauw vergeten worden, op de indrukwekkende minuut applaus na die ter nagedachtenis aan Fernando Ricksen werd gehouden.

Behalve de minuut applaus aan het begin toonden AZ-fans ook een spandoek ter nagedachtenis aan Fernando Ricksen.
Behalve de minuut applaus aan het begin toonden AZ-fans ook een spandoek ter nagedachtenis aan Fernando Ricksen.

Na rust werd het wat beter in Den Haag. AZ kende na een kwartier spelen plots een sterke fase. Eerst voorkwam doelman Luuk Koopmans (die verdienstelijk debuteerde in het shirt van de thuisclub) ternauwernood een eigen doelpunt van Shaquille Pinas en daarna schoot Calvin Stengs rakelings naast. Vervolgens mikte invaller Zakaria Aboukhlal voorlangs en schoot Albert Gudmundsson over.

AZ verzuimde zo zichzelf te belonen in een sterke fase, maar uiteindelijk bood Bilal Ould-Chikh uitkomst. De invaller vloerde Gudmundsson en moest dat bekopen met een strafschop, nadat hij vorige week ook al een penalty veroorzaakte tegen Feyenoord. Teun Koopmeiners zette zich achter de bal en benutte zijn derde strafschop van het seizoen (plus nog één in Europees verband).

Ould-Chikh groeide zo uit tot schlemiel van de wedstrijd. ADO-trainer Fons Groenendijk wisselde hem zeven minuten voor tijd voor Tomas Necid. Kansen voor Beugelsdijk en Crysencio Summerville in de laatste twintig minuten leverden niets meer op, evenals een poging in de slotminuut van Aboukhlal.

ADO Den Haag Nederland

AZ Nederland

AZ Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.