Oude rotten Müller en Neuer scharen zich tussen Champions League-iconen

Reacties

Ze zijn de dertig inmiddels ruim gepasseerd, maar Bayern München kan nog altijd bouwen op Manuel Neuer en Thomas Müller. Dat bleek ook dinsdagavond weer tijdens de return tegen Lazio in de achtste finale van de Champions League (3-0).

Oude rotten Müller en Neuer scharen zich tussen Champions League-iconen
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
3 - 0
Lazio
Lazio

Müller was in 2010 al basisspeler in de verloren finale van de Champions League tegen Internazionale onder Louis van Gaal en Neuer kwam een jaar later voor dertig miljoen euro over van Schalke 04, om vervolgens - enkele blessures daargelaten - niet meer onder de lat te verdwijnen. Ook nu hij is hersteld van een ski-ongeluk is de 37-jarige doelman gewoon weer de onomstreden nummer één in Zuid-Duitsland. En de onvermoeibare Müller blijft zich telkens weer terugknokken in de basis.

Eerder dit seizoen verlengde Bayern de contracten van de twee routiniers al met een jaar. Voorlopig is er niemand die die beslissing in twijfel trekt. Müller maakte op aangeven van Matthijs de Ligt dinsdagavond de 2-0 tegen Lazio en staat nu 54 goals in 149 Champions League-duels, vier meer dan Thierry Henry en nog maar twee minder dan Ruud van Nistelrooij. En Neuer hield voor de 57ste keer de nul in een Champions League, waardoor hij het record van Iker Casillas heeft geëvenaard.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daar had Neuer tegen Lazio weinig reddingen voor nodig, maar het maakt wel duidelijk dat de aanvoerder van Bayern inmiddels tot een Champions League-icoon is uitgegroeid. En dat geldt ook voor Müller, die complimenten kreeg voor zijn spel in Duitse media. 'De man van de avond', schreef TZ. 'Deze avond was op het lijf geschreven van de oer-Beier. Müller wees Bayern de weg.' Dat zag ook Sport1. 'Zoals altijd gebaarde hij veel en moedigde hij het team aan. Hij gedroeg zich als een coach op het veld.'

Hoewel Müller tegen Lazio pas voor de derde keer dit seizoen trefzeker was, maakte zijn optreden duidelijk dat hij met zijn bevlogen manier van spelen nog altijd van toegevoegde waarde is voor Bayern. Komende zomer verwachten Duitse media dat de selectie zal worden gerenoveerd door technisch directeur Max Eberl, maar hij lijkt er goed aan te doen voorlopig nog een plek in te ruimen voor Müller en Neuer. De cultuurbewakers bewijzen met hun ervaring telkens weer van waarde te zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Topscorers aller tijden in Champions League

# Speler Goals
1. Cristiano Ronaldo 140
2. Lionel Messi 129
3. Robert Lewandowski* 93
4. Karim Benzema 90
5. Raúl 71
6. Ruud van Nistelrooij 56
7. Thomas Müller* 54
8. Thierry Henry 50
9. Zlatan Ibrahimovic 48
Andriy Shevchenko 48
11. Filippo Inzaghi 46
Kylian Mbappé* 46

*Dit seizoen actief in Champions League, gerekend vanaf 1992/93.

Bekijk hier al onze video's
Meer T. Müller
Meer over T. Müller
Meer M. Neuer
Meer over M. Neuer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.