Milito schiet Internazionale naar Champions League-zege

Internazionale heeft de Champions League gewonnen. In de finale was de ploeg van José Mourinho met 2-0 te sterk voor Bayern München. Het gemis van Franck Ribéry, waardoor praktisch alleen Arjen Robben dreiging had, was te groot voor de ploeg van Louis van Gaal. Diego Milito was met twee treffers de grote man.

Milito schiet Internazionale naar Champions League-zege

Met de te verwachten opstellingen begonnen Bayern München en Internazionale aan de Champions League-finale. Hamit Altintop was de logische vervanger voor de geschorste Franck Ribéry in de ploeg van Van Gaal. Mourinho had een plek ingeruimd voor Goran Pandev, die de plaats van de eveneens geschorste Thiago Motta innam.

In de vlotte beginfase was het Bayern dat het tempo bepaalde en de ploeg had ook aanzienlijk meer balbezit. Maar Internazionale was het meest gevaarlijk. Wel had Christian Chivu zijn handen vol aan de gedreven Arjen Robben, die aan de basis van praktisch elke aanval van de Duitsers stond. Zo liet hij na een flitsende demarrage de Roemeen zijn hielen zien, maar zijn voorzet was te moeilijk voor Ivica Olic.

Bayern had pech toen scheidsrechter een handsbal van Maicon over het hoofd zag. De Braziliaanse verdediger van Internazionale tikte de bal met de hand boven de luchtmacht van Bayern, Martin Demichelis en Daniel Van Buyten, weg.

Terwijl de druk toenam op het doel van de Italianen, was het de ploeg van Mourinho die de leiding nam. In de 35ste minuut schoot Júlio César ver uit en Diego Milito kopte door op Wesley Sneijder. De Utrechter hield de bal net lang genoeg in bezit om zijn Argentijnse teamgenoot te lanceren. De spits werkte met een schijnbeweging Hans-Jörg Butt naar de grond en punterde vervolgens hard en hoog binnen.

Nadat Robben een inzet net over de kruising van César had zien zeilen, kreeg Sneijder een uitstekende kans om de 2-0 te maken. De Oranje-international kreeg de bal van Milito, maar schoot recht op Butt. Met een 1-0 voorsprong zocht Inter de kleedkamer op.

Direct na rust toonde Bayern zijn intenties. Altintop behield het overzicht en bracht Thomas Müller in stelling. De jonge Duitse aanvaller zag zijn inzet echter eindigen op de benen van César. Direct daarna produceerde Pandev een mooi geplaatst schot dat door Butt uit zijn doel werd geranseld. Müller kreeg korte tijd later zijn tweede goede kans, maar Esteban Cambiasso kopte zijn inzet weg en bezorgde Inter lucht. Bayern bleef hartstochtelijk de aanval zoeken maar zag hoe César een flitsende redding had op een schot van Robben, dat gevaarlijk richting de kruising vloog. In de counter bleef Inter evenzogoed gevaarlijk. Samuel Eto'o lanceerde in de 70ste minuut Milito en de Argentijn mocht heel ver komen van Van Buyten. Toen de Belgische verdediger eindelijk probeerde in te grijpen, werd hij door Milito gepasseerd en deze schoot bekeken met de binnenkant de bal tegen de touwen: 2-0.

Met de offensieve krachten Miroslav Klose en Mario Gomez als invallers probeerde Van Gaal het tij te keren. Maar ondanks verwoede pogingen van met name Robben, kwam Bayern niet echt ver. De hechte defensie van Internazionale gaf geen krimp en bleef relatief eenvoudig overeind. Het geloof bij Bayern zakte weg en het enige opwindende element in de slotfase was de publiekswissel van Milito. Hij ruimde het veld voor oudgediende Marco Materazzi.

Bekijk hier al onze video's