Bayern debuteert in de Voith-Arena, Müller kan prachtig jubileum voltooien

Reacties

Het wereldberoemde Bayern München heeft zo'n beetje overal waar op deze planeet gras wil groeien al wel eens een wedstrijd gespeeld, maar nog nooit in de Voith-Arena van de 1. FC Heidenheim. Zaterdag komt het er dan toch van. Het wordt een bijzondere wedstrijd voor Thomas Müller.

Bayern debuteert in de Voith-Arena, Müller kan prachtig jubileum voltooien
© Pro Shots
Heidenheim
Heidenheim
3 - 2
Bayern München
Bayern München

Die andere Thomas, trainer Tuchel, was op de persconferentie niet al te best gezind. Hij moet bij de promovendus het kwintet Manuel Neuer, Leroy Sané, Kingsley Coman, Noussair Mazraoui en Aleksandar Pavlovic missen, meldde hij. 'Die worden niet gespaard, die doen niet meer omdat het domweg niet gaat. Dus ja, het is maar de vraag of ze dinsdag wél kunnen spelen', blikte de uittredende coach vast vooruit naar het Champions League-treffen met Arsenal.

In de Bundesliga kan Bayern na de nederlaag tegen Borussia Dortmund niet meer dan de tweede plaats ambiëren, zo concludeerde de club inmiddels zelf ook. Tuchel heeft de pest in. 'We hebben wat goed te maken. We hadden dit allemaal anders gewild, dat zit ons enorm dwars. We moeten genoeg woede in ons hebben om nu goed te doen wat er vorige week tegen Dortmund niet lukte.' Tuchel gaf toe dat de wedstrijd tegen Arsenal belangrijk is, maar wil Heidenheim niet onderschatten. De Bundesliga-debutant lijkt zich moeiteloos te gaan handhaven.

Matthijs de Ligt kreeg een compliment voor zijn recente vorm, maar Tuchel verbond daar geen garanties aan. 'We hebben vier sterke centrumverdedigers en we kijken per week aan wie er meedoet', aldus Tuchel, doelend op De Ligt, Dayot Upamecano, Min-jae Kim en Eric Dier. Voor Müller kan het een bijzondere wedstrijd worden.

Als hij aan spelen toekomt, is het zijn 700ste wedstrijd voor Bayern. De 34-jarige aanvaller, bekend om zijn gortdroge quotes, is allang de veldspeler met de meeste wedstrijden voor FC Hollywood. Alleen de legendarische doelman Sepp Maier staat nog boven de man die ooit door Louis van Gaal bij de selectie werd gehaald. Maier sloot af op 707 stuks, dus Müller zou hem dit seizoen nog voorbij kunnen streven.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer T. Müller
Meer over T. Müller
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.