'Oude dame' roert zich danig op de spelersmarkt

Sinds de aanstelling van trainer Antonio Conte roert Juventus zich flink op de transfermarkt. Na enkele forse aankopen richt de club zich nu op Diego Perotti (22, foto). Eerder werden Andrea Pirlo (AC Milan) en Reto Ziegler (Sampdoria) al vastgelegd voor komend seizoen.

'Oude dame' roert zich danig op de spelersmarkt

Volgens verschillende media is een overeenkomst tussen Perotti's huidige werkgever Sevilla en Juventus nabij. De overgang van de Argentijnse vleugelspeler past in de strategie van De Oude Dame, die dit kalenderjaar verstoken blijft van Europees voetbal. Onder Conte, die nog meer versterkingen wil aantrekken, moet de club weer gaan strijden om het landskampioenschap.

Ook de naam van Stephan Lichtsteiner prijkt op het verlanglijstje van Juve. Lazio vraagt twaalf miljoen euro voor de Zwitserse rechtsback. Andreas Beck van 1899 Hoffenheim geldt als alternatief, mochten beide partijen niet tot een akkoord komen.

Dat Juventus, afgelopen seizoen teleurstellend als zevende geëindigd, aan prestige heeft ingeleverd, blijkt uit het mislopen van Gökhan Inler. De Zwitser (Udinese) verkoos Napoli boven Juve. Diens afzegging betekent hoogstwaarschijnlijk dat Alberto Aquilani, gehuurd van Liverpool, definitief wordt ingelijfd.
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's