Oude bekenden even geen vrienden: 'Laat Götze maar komen'

Reacties

Voor Gerrit Nauber wordt de halve finale van het bekertoernooi een bijzondere wedstrijd. De 29-jarige Duitse rots in de branding van Go Ahead Eagles treft dan een voormalige ploeggenoot bij tegenstander PSV.

Oude bekenden even geen vrienden: 'Laat Götze maar komen'

Dertien jaar terug wonnen de verdediger en Mario Götze immers met Duitsland Onder -17 het EK. In de finale werd Nederland verslagen na verlenging met 2-1. Luc Castaignos opende destijds nog wel de score, maar goals van Lennart Thy (nu Sparta Rotterdam) en een schitterende uithaal van Florian Trinks (zie de goal onderaan) zorgden toen dat de Duitsers op eigen bodem konden juichen. De Nederlandse talenten, met behalve Castaignos ook Stefan de Vrij in de gelederen, dropen af.

Götze (op de foto met nummer 10 in het midden met Nauber links van hem) stond in die finale achter de spitsen opgesteld, terwijl Nauber in de verlenging Thy kwam aflossen om de voorsprong over de streep te trekken. In de jeugd speelde de verdediger in de vertegenwoordigende elftallen veel vaker samen met de voormalige stervoetballer. Nauber was zelfs geregeld aanvoerder in die jeugdteams.

'Laat Mario maar komen', lacht de Duitser in gesprek met VI. 'Zonder gekheid, hij is natuurlijk een fantastische speler met een geweldige carrière. We wonnen samen het EK Onder-17 tegen Nederland (2-1). Daarna werd Mario dé ster van Duitsland en mijn carrière ging een andere kant op. Maar ik ben heel erg tevreden met wat ik heb bereikt. Het is leuk om hem woensdag in De Adelaarshorst te ontmoeten. Mario en ik zullen voor de wedstrijd wel even praten, maar daarna zijn we negentig minuten even geen vrienden, haha.'

De goal van Trinks, die inmiddels na een bescheiden loopbaan al profvoetballer af is

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lees op VI PRO en in de nieuwe VI een uitgebreide reportage over Go Ahead Eagles, dat met Nauber als een van de uitblinkers zondag van Ajax won en het woensdagavond in het bekertoernooi opneemt tegen PSV. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Meer G. Nauber
Meer over G. Nauber
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.