Go Ahead Eagles is Ajax-Angstgegner met hoofdletter A

Reacties

Na weer een knap resultaat tegen Ajax is Go Ahead Eagles op dit moment de enige club in de Eredivisie die in vier opeenvolgende competitieduels de Amsterdammers van winnen afhield. De voortekenen logen er niet om en Go Ahead maakte zijn status waar.

Go Ahead Eagles is Ajax-Angstgegner met hoofdletter A
© Pro Shots

Het was wederom een moeizame wedstrijd voor Ajax, dat niet veel creëerde in de Adelaarshorst en in de omschakeling moest oppassen voor de tegenstoot van de thuisclub. Ajax speelde in de afgelopen vijf Eredivisie-seizoenen slechts viermaal met 0-0 gelijk, tweemaal kreeg Go Ahead dat voor elkaar.

De laatste wedstrijden van Ajax tegen Go Ahead Eagles


Zo 7 nov. 2021

Zo 27 feb. 2022

Za 1 okt. 2022

Zo 2 apr. 2023

De moeizame reeks van Ajax tegen Go Ahead is opmerkelijk te noemen, omdat er in de veertien confrontaties met Go Ahead voor het doelpuntloze gelijkspel op 7 november 2021 altijd werd gewonnen door de Amsterdammers.

Geen enkele club in de Eredivisie hield Ajax in een langere reeks van het winnen af. AZ kan dit seizoen de reeks ook naar vier duels uitbreiden, als er niet wordt verloren op 6 mei. Verdediger Gerrit Nauber is er in ieder geval trots op.

Hij stelde laatst vol trots in de VI dat hij driemaal speelde tegen Ajax en nooit had verloren. En dat het een mooi verhaal is als hij in Duitsland een verjaardag viert. Nauber kan door het resultaat van zondag nog wat meer opscheppen, met zijn vierde ongeslagen Ajax-wedstrijd op rij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.