Ajax legt rode loper uit voor Feyenoord op teleurstellende middag in Deventer

Reacties

Ajax heeft zondag opnieuw duur puntenverlies geleden in de Eredivisie. De achtervolger van koploper Feyenoord kwam op bezoek bij Go Ahead Eagles niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, waardoor de Rotterdammers verder afstand kunnen nemen.

Ajax legt rode loper uit voor Feyenoord op teleurstellende middag in Deventer
© Pro Shots
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
0 - 0
Ajax
Ajax

Ajax was gewaarschuwd voor het duel in Deventer. Go Ahead won vorig seizoen namelijk nog met 2-1 van de Amsterdammers en pakte in oktober een punt in de Johan Cruijff Arena (1-1). Trainer John Heitinga koos in De Adelaarshorst voor onder anderen Brian Brobbey en Youri Baas. Brobbey begon in de spits, waardoor Dusan Tadic naar de linkerflank ging, terwijl Heitinga vertelde dat hij niet tevreden was over Owen Wijndal en daardoor Baas een kans gunde.

Heitinga hoopte dat Brobbey zich zou laten zien in Deventer. De spits moet het sinds de voormalig international het overnam van Alfred Schreuder vooral doen met invalbeurten. Brobbey liet zich in de eerste helft zien met een goede pass die een kans opleverde voor Davy Klaassen en een goede poging waar doelman Jeffrey de Lange op moest ingrijpen. Aan de andere kant stuitte Finn Stokkers op keeper Gerónimo Rulli.

Ajax speelde zeker niet zijn sterkste wedstrijd en had moeite met Go Ahead, maar leek na ruim een half uur wel de leiding te nemen. Leek, want door de 0-1 van Mohammed Kudus ging een streep. De Ghanees kopte raak uit een voorzet van Steven Berghuis, waarna de vlag omhoog ging voor buitenspel. Toen de VAR vervolgens de beelden bekeek, bleek dat die met de beschikbare camerastandpunten geen duidelijke buitenspellijn kon trekken met de technologie die hij tot zijn beschikking had. Daardoor bleef de beslissing van de arbitrage staan.

Zo bleef het bij 0-0 en kort na het moment kreeg Go Ahead een grote mogelijkheid om er 1-0 van te maken. Na slecht verdedigen van Jorge Sánchez kreeg de thuisploeg de bal echter niet bij Bobby Adekanye, die in kansrijke positie was. De ploeg van trainer René Hake was daarnaast niet blij met het feit dat scheidsrechter Sander van der Eijk in hun ogen te vroeg floot voor de rust, terwijl Go Ahead een counter hoopte in te zetten.

Toen Heitinga halverwege de tweede helft zag dat Ajax niet beter ging spelen en niet dichter bij een treffer kwam, besloot de trainer in te grijpen. Hij haalde precies de spelers naar de kant waar het vooraf vooral over ging: Brobbey en Baas. Zij werden vervangen door Steven Bergwijn en Owen Wijndal. Zij zagen Klaassen even later van afstand uithalen, waarbij De Lange voor redding zorgde. Ook met Francisco Conceição en Lorenzo Lucca als invaller binnen de lijnen kreeg Ajax het niet meer voor elkaar om te scoren. Go Ahead hield stand en snoepte de Amsterdammers zo opnieuw dure punten af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Koploper Feyenoord kan later op de zondag in de stadsderby tegen Sparta Rotterdam de voorsprong op zowel Ajax als PSV vergroten tot acht punten. Na zondag zijn er nog zeven speelrondes te spelen in de Eredivisie.

Go Ahead Eagles Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.