Oude bekende helpt Nilis aan nieuwe baan in Turkije

Reacties

Luc Nilis heeft een nieuwe baan gevonden. De voormalig topspits was tot voor kort spitsentrainer bij VVV-Venlo, maar gaat nu aan de slag in Turkije, dankzij een oude bekende.

Oude bekende helpt Nilis aan nieuwe baan in Turkije
© Pro Shots

De 53-jarige Nilis kwam jarenlang uit voor PSV, waar hij later ook aan de slag ging als individueel trainer en scout. Met ingang van 2018/19 koos hij vervolgens voor een rol bij VVV, waar hij onderdeel uitmaakte van de technische staf van trainer Maurice Steijn. 'Bij PSV verdeelde ik de aandacht over meerdere aanvallers bij meerdere teams. VVV-Venlo heeft me een andere rol aangeboden en ik denk dat die me ook wel ligt. Natuurlijk blijft PSV altijd speciaal voor me', sprak hij toen.

Onlangs werd bekend dat Nilis komend seizoen niet zou terugkeren bij VVV. 'Het was absoluut een fijne periode bij VVV. Gezellige club. Als je zelf altijd aan de top gespeeld hebt, is het niet altijd makkelijk om je aan te passen aan een ploeg die niet elke week moet winnen. Maar ik heb daar enorm veel opgestoken. Maar nu is het verhaal voor mij klaar in Venlo. Ik wil vooruit', sprak hij tegenover Sporza.

Er doken in België geruchten op dat Nilis weleens naar Anderlecht zou kunnen gaan, ook Club Brugge en RC Genk werden genoemd, maar het wordt nu Ankaragücü. Daar wordt hij de rechterhand van zijn vriend Fuat Capa, de Belgische Turk die eerder trainer was bij MVV Maastricht en RBC Roosendaal, voordat hij naar Kasimpasa vertrok. Daar was Nilis ook al zijn assistent.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.