Oud maar nog niet versleten: Pepe breekt indrukwekkend record

Reacties

Pepe is inmiddels ruim veertig jaar oud, maar gaat nog altijd mee op het allerhoogste niveau. Woensdag schreef de verdediger van FC Porto Champions League-geschiedenis.

Oud maar nog niet versleten: Pepe breekt indrukwekkend record
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
1 - 4
FC Porto
FC Porto

Pepe deed negentig minuten mee in de 1-4 overwinning van Porto op Antwerp FC en werd daarmee de oudste veldspeler ooit in het miljardenbal. Pepe was woensdag 40 jaar, 7 maanden en 29 dagen oud en ging daarmee Alessandro Costacurta voorbij. De Italiaan was in november 2006 40 jaar, 6 maanden en 28 dagen oud toen hij namens AC Milan in actie kwam tegen AEK Athene.

Pepe had het record van Costacurta eerder deze maand al kunnen breken, maar miste de verloren uitwedstrijd tegen Barcelona vanwege een blessure. Nu is hij weer fit en heeft hij alsnog historie geschreven. De oudste speler in de Champions League is hij overigens niet: er staan nog vijf keepers boven hem. Marco Ballotta van Lazio is sinds 2007 recordhouder; hij was 43 jaar en 252 dagen oud toen hij onder de lat stond tegen Real Madrid.

Tegen Antwerp speelde Pepe zijn 115e Champions League-wedstrijd. 'Ik ben trots op dit record, omdat het moeilijk is om dit record te breken', zei de mandekker na afloop van de zege in België. 'Ik heb altijd hard gewerkt voor de clubs die ik diende, om zo veel mogelijk wedstrijden te kunnen spelen en prijzen te kunnen pakken.'

Evanilson
Grote man bij Porto in de zege op Antwerp was Evanilson, die drie keer scoorde. Opvallend, want hij was nog op de bank begonnen. Evanilson werd de zevende invaller in de Champions League-historie met een hattrick.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.