Oud-Ajacied Lucca op schot bij Udinese met dubbelslag tegen Hellas Verona

Lorenzo Lucca kwam vorig seizoen in veertien wedstrijden tot twee doelpunten bij Ajax, maar heeft die cijfers bij Udinese met hetzelfde aantal wedstrijden al verdubbeld. Lucca was zondag tweemaal trefzeker in het thuisduel met Hellas Verona.

Udinese
Udinese
3 - 3
Hellas Verona

Het duel tussen Udinese en Hellas Verona mocht met recht een degradatiekraker genoemd worden, want beide ploegen staan slechts enkele punten boven hekkensluiter Salernitana. De thuisploeg kwam na een kwartier spelen op voorsprong via de Belg Christian Kabasele. Enkele minuten later zorgde Lucca voor de 2-0, nadat hij fraai wegliep bij zijn directe tegenstander.

Udinese gaf in het vervolg van de wedstrijd de voorsprong helemaal uit handen. In de eerste helft zorgde Milan Durić voor de aansluitingstreffer en na een uur spelen zorgden twee oud-spelers van FC Groningen voor de 2-2. Tomáš Suslov gaf de assist op doelpuntenmaker Cyril Ngonge.

De invloed van de Eredivisie was toen echter nog niet voorbij, want Lucca maakte twintig minuten voor tijd zijn vierde doelpunt van het seizoen. De boomlange Italiaan kopte een perfecte voorzet van Florian Thauvin fraai tegen de touwen. Diep in de blessuretijd zorgde invaller Thomas Henry op aangeven van Ngonge nog voor een puntendeling.