Organisatie kijkt naar Messi-oproep: krijgt Lewandowski alsnog Gouden Bal 2020?

Reacties

France Football-hoofdredacteur Pascal Ferré sluit niet uit dat Robert Lewandowski alsnog wordt gekroond tot Gouden Bal-winnaar over het jaar 2020. Lionel Messi, de laureaat van 2021, deed maandagavond tijdens zijn overwinningsspeech een dergelijke oproep.

Organisatie kijkt naar Messi-oproep: krijgt Lewandowski alsnog Gouden Bal 2020?
© Pro Shots

In 2020 won Lewandowski alles wat er te winnen viel met Bayern München en stortte hij het fundament voor zijn record van meeste Bundesliga-goals in één seizoen. Dat leverde de Pool niet de meest prestigieuze individuele prijs in het voetbal op: enkele maanden na het uitbreken van de coronapandemie besloot France Football de verkiezing te schrappen.

Krijgt de 33-jarige Lewandowski echter met terugwerkende kracht alsnog de Gouden Bal van 2020? 'We kunnen erover nadenken', aldus Ferré - geen vriend van Cristiano Ronaldo -  in gesprek met nieuwssite Watson. 'We moeten tegelijkertijd wel de historie van de Gouden Bal respecteren, een prijs die is gebaseerd op het aantal stemmen die spelers krijgen. Maar zoiets hoeft niet van vandaag op morgen te worden besloten.'

'We kunnen trouwens nooit met zekerheid zeggen of Lewandowski de Gouden Bal vorig jaar gewonnen zou hebben, er was nu eenmaal geen stemming. Maar eerlijk gezegd zou hij wel een grote kans hebben gemaakt.'

In de verkiezing van 2021 finishte de Pool nipt als tweede. Messi verzamelde 33 punten meer dan Lewandowski, die wel werd gekroond tot beste aanvaller van dit jaar.

'De Gouden Bal-verkiezing is niet meer serieus te nemen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.