Historisch besluit France Football: geen Gouden Bal-winnaar in 2020

Reacties

Voor het eerst sinds 1956 zal er dit jaar geen Gouden Bal worden uitgereikt. Dat heeft organisator France Football maandagmiddag bekendgemaakt. Volgens het Franse tijdschrift is er door de coronabreak geen sprake van eerlijke voorwaarden.

Historisch besluit France Football: geen Gouden Bal-winnaar in 2020
© Pro Shots

En dus duurt het een jaar voordat Lionel Messi een opvolger krijgt. De Argentijnse sterspeler van Barcelona won vorig jaar de zesde Ballon d'Or van zijn loopbaan en bleef Virgil van Dijk nipt voor. Dit jaar zijn er volgens France Football te veel factoren die ervoor zorgen dat 2020 geen 'normaal' jaar is. En dus is het in de ogen van de initiatiefnemers beter om de prestieuze verkiezing een jaar niet door te laten gaan, dan onder twijfelachtige omstandigheden toch een winnaar te kiezen.

Zo werd de competitie in Frankrijk bijvoorbeeld niet afgerond, terwijl de Bundesliga, Premier League, Serie A en Lia Liga wel zijn of nog worden afgemaakt. Daarnaast heeft ook de Champions League een ander karakter gekregen. Volgens France Football zijn in 2020 feitelijk alleen de prestaties in de maanden januari en februari goed vergelijkbaar. En twee maanden zijn te weinig om een verkiezing voor een heel jaar op te baseren. En een sterretje plaatsen achter de winnaar van 2020 leek de organisatie ook geen goed idee. 

In 2021 zal er, zoals het er nu naar uitziet, wel weer een Gouden Bal worden uitgereikt. Aan het einde van dit jaar zal er wel een France Football Dream Team worden gekozen door de 180 gebruikelijke juryleden, die normaal stemmen over de winnaar van de Ballon d'Or. Uit een door de redactie samengestelde lijst met spelers kan iedereen dan elf legendes kiezen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.