Oranje ziet magische Kuip-reeks eindigen

Reacties

De nederlaag van Oranje tegen Kroatië in de halve finale van de Nations League-eindronde betekent ook dat een indrukwekkende reeks van bijna 23 jaar ten einde is gekomen. Nederland had sinds oktober 2000 niet verloren in het stadion van Feyenoord.

Oranje ziet magische Kuip-reeks eindigen
© Pro Shots
Nederland
Nederland
nv
2 - 4
Kroatië
Kroatië

Op 11 oktober 2000 verloor Nederland in de WK-kwalificatieperiode met 0-2 van Portugal, daarna werd er in 8.281 dagen niet meer verloren in De Kuip. Het stadion bleek een talisman te zijn voor Oranje, ondanks klachten van bondscoach Louis van Gaal over de faciliteiten in het Feyenoord-stadion.

Nederland zette na de nederlaag in 2000 een ongeslagen reeks van 31 wedstrijden neer, bestaande uit 25 zeges en 6 remises. Kroatië maakte op keiharde wijze een einde aan de voorspoed in Rotterdam-Zuid. Het was sowieso een historische nederlaag voor Oranje, dit was de eerste interland op Nederlandse bodem (exclusief vriendschappelijke duels) waarin het Nederlands elftal meer dan drie goals tegen kreeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Kroatië
Meer over Kroatië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.