Oranje treft Engeland en levensgevaarlijke Taylor in halve finale

Reacties

Engeland heeft zich ten koste van Frankrijk geplaatst voor de halve finale van het EK Vrouwen: 1-0. Door een doelpunt van Jodie Taylor nemen de Engelsen het donderdag in de strijd om een finaleticket op tegen Oranje.

Oranje treft Engeland en levensgevaarlijke Taylor in halve finale

Engeland plaatste zich overtuigend bij de laatste acht door drie keer te winnen in Groep D. Frankrijk moest in Groep C Oostenrijk voor zich dulden, dat eerder deze zondag na penalty's te sterk was voor Spanje. In de eerste helft was Engeland gevaarlijk via een kopbal van Millie Bright, maar haar inzet ging voorlangs. Beide ploegen creëerden verder geen echte mogelijkheden.

Ook na de pauze gaven Frankrijk en Engeland weinig ruimte, uiteindelijk werd na een uur de ban gebroken door Taylor. De Arsenal-spits schoof de bal halfhoog langs de Franse keeper Sarah Bouhaddi. Het was alweer de vijfde treffer van Taylor tijdens dit toernooi. In het laatste half uur werd Frankrijk niet meer echt gevaarlijk. Claire Lavogez probeerde het nog van afstand, maar haar schot verdween naast het Engelse doel. Ook een kopbal in blessuretijd van de ingevallen Clarisse Le Bihan kon geen redding bieden voor Les Bleus.

Jill Scott is er niet bij in het duel met Oranje, zij kreeg haar tweede gele kaart van het toernooi na een harde tackle op Amandine Henry. Het is nog de vraag of Engeland kan beschikken over keeper Karen Bardsley, zij moest een kwartier voor tijd met een blessure het veld verlaten.

Op donderdag 3 augustus staat naast de wedstrijd van Nederland, ook het duel tussen Oostenrijk en Denemarken op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.