Oranje-sterren en Giménez op prestigieuze lijst van beste honderd voetballers

Reacties

Vier spelers van het Nederlands elftal zijn opgenomen in een prestigieuze lijst van de honderd beste voetballers ter wereld. Ook de topscorer van de Eredivisie is op de rangschikking van The Guardian aanwezig.

Oranje-sterren en Giménez op prestigieuze lijst van beste honderd voetballers
© Pro Shots

De tophonderd, samengesteld door een vakjury van 218 leden, die allemaal rapporten over spelers aanleverde, is nog niet helemaal bekend. De beste veertig voetballers, volgens The Guardian, moeten namelijk nog geopenbaard worden. Toch werden al vier Nederlanders gerangschikt.

Virgil van Dijk is de hoogst genoteerde Nederlander op de lijst, waar ook een oud-topspeler als Philipp Lahm voor verantwoordelijk is. De aanvoerder van Oranje staat op de 44ste plaats. Dat is ruim boven Xavi Simons (66ste), Frenkie de Jong (69ste) en Denzel Dumfries (97ste).

Opvallend is ook dat de kwaliteiten van Santiago Giménez door de jury hoog ingeschat worden. De topscorer van de Eredivisie, die afgelopen seizoen landskampioen werd met Feyenoord, staat op een 75ste plaats. Dat is boven collega-spitsen als Romelu Lukaku, Gabriel Jesus en Darwin Nuñez.

Ook drie oud-spelers uit de Eredivisie horen bij de beste honderd voetballers, volgens The Guardian. Oud-Ajacied Andre Onana is terug te vinden op positie 62, oud-Willem II'er Aleksander Isak staat 87ste en Voormalig Vitesse-spits Loïs Openda staat negentigste. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.